Deel dit artikel
-

Lodewijk Asscher aanjager voor Centrum voor Veiligheid en Digitalisering

Lodewijk Asscher is benoemd tot aanjager van het nieuwe Centrum voor Veiligheid en Digitalisering in Apeldoorn. In dit centrum bundelt men de krachten rondom veiligheid en digitalisering met de Koninklijke Marechaussee, de Politieacademie, hogeschool Saxion, Aventus, de gemeente Apeldoorn en Apeldoornse bedrijven.

In dit kenniscentrum maakt aanstormend talent van de Politie en Koninklijke Marechaussee kennismaken met de nieuwste forensische digitale opsporingstechnieken en digitale aanpak van ondermijning. Maar ook medewerkers van maatschappelijke organisaties en bedrijven kunnen er op maat gesneden onderwijstrajecten volgen op het terrein van cyberbeveiliging en cybercrime.

Ook kunnen studenten de bachelor Integrale Veiligheidskunde (HBO) volgen en als zij klaar zijn doorstromen in een op maat gesneden masterprogramma (WO).

In de aanloop naar een nationaal kenniscentrum zijn er door de deelnemers verschillende initiatieven gestart. Zo loopt er bij Universiteit Twente een onderzoeksproject voor ondernemers en een leergang voor Achmea en de Belastingdienst. Saxion is gestart met de opleiding Integrale Veiligheidskunde in Apeldoorn. Daarnaast bereiden alle partijen een nieuw onderwijs- en onderzoeksprogramma voor dat komende jaren in Apeldoorn vorm krijgt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond