Deel dit artikel
-

Loodgieter van internet Cisco puft en kreunt

Het Amerikaanse Cisco, bijgenaamd loodgieter van het internet omdat het routers en aanverwante apparatuur levert, heeft het moeilijk. Het voorlaatste kwartaal was al niet best, het afgelopen kwartaal ook niet.

Het internet mag dan nog steeds explosief groeien, Cisco merkt er weinig van. De verkopen in China en andere opkomende markten vallen tegen. Wereldwijd liepen de orders van dienstenaanbieders twaalf procent terug. Er zat nog wel groei in de Amerikaanse enterprisemarkt met contracten die tot vijf miljoen dollar opliepen.

De winst exclusief bepaalde posten over het tweede kwartaal van het fiscale jaar was 47 dollarcent per aandeel, iets meer dan waarop analisten hadden gerekend. De omzet viel met 11,2 miljard dollar (8,2 miljard euro) ook hoger uit dan verwacht, maar was weer lager dan een jaar geleden. En de nettowinst ging 55 procent omlaag naar 1,43 miljard dollar. De vooruitzichten voor het huidige kwartaal blijven somber, de omzet zal zes tot acht procent lager uitvallen.

Cisco heeft onder meer marktaandeel zien wegvloeien naar routerleverancier Juniper en het bedrijf heeft moeite om nieuwe markten aan te boren. De hoop is gevestigd op datacenters als groeimarkt. In de afgelopen twee jaar werden reeds ruim twaalfduizend banen door Cisco geschrapt.

Ondanks de slechte resultaten gaat Cisco honderd miljoen dollar uittrekken voor startups die werken aan toepassingen voor het Internet der Dingen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond