Deel dit artikel
-

Lost Boys verkleint verlies

LB Icon, het moederbedrijf van Lost Boys, heeft het verlies in 2004 weten te verkleinen tot 1,4 miljoen euro netto op een omzet van 66,2 miljoen euro. In 2003 was het verlies nog 7,3 miljoen euro op een omzet van 55 miljoen euro. De verbeterde resultaten zijn volgens LB Icon deels te danken aan betere marktomstandigheden, anderzijds speelden ook overnames, zoals die van het Britse Wheel, een positieve rol.

Een concrete winstverwachting voor 2005 geeft Lost Boys niet. Wel is LB Icon optimistisch voor het lopende boekjaar. “Grote ondernemingen besteden steeds meer aan digitale marketing en internet gerelateerde activiteiten. Verwacht wordt dat deze trend zich in de komende jaren doorzet. Met betrekking tot onze dienstverlening is concurrentie weliswaar nog wel een factor, er zijn echter bijzonder weinig spelers op de markt die het netwerk en de capaciteiten van LB Icon hebben voor de ontwikkeling en ondersteuning van de volgende generatie in e-commerce,” zo stelt het bestuur van LB Icon in een schriftelijke toelichting.

LB Icon houdt in 2005 rekening met een verdergaande consolidatie bij de grotere bedrijven die actief zijn op het gebied van digitale marketing en internet, zowel in de Verenigde Staten als in Europa. “In combinatie met een sterke marktvraag zorgen de kansen voor marktexpansie door middel van fusies en overnames ervoor dat dubbele groeicijfers voor de omzet in de komende jaren kunnen worden verwacht,” aldus LB Icon.

In 2005 zegt de onderneming zich met name te willen richten op de versterking van de balans en verdere verbetering van de operationele prestaties, door te profiteren van de toenemende investeringen in digitale marketing, digitale televisie en e-commerce. LB Icon is actief in 8 landen, Zweden (moederbedrijf), Nederland, België, Duitsland, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk en de VS.  81 procent van de omzet wordt binnen Europa behaald. De rest in de Verenigde Staten.

Deel dit bericht

5 Reacties

aandeelhouder/klant

Bij LB zitten allang niet meer de goede mensen. Terwijl de prijzen hoog worden gehouden om de permanente verliezen enigszins beperkt te houden. Klanten weten dat. Duur traditioneel senior management krijgt deze kar ook niet op het spoor. De investeringen in overnames zijn nooit te financieren uit toekomstige winsten. Hoop lege aandelenruil. De volharding is te bewonderen. Mol sr? Tot nu toe is er na al die jaren nog steeds slecht een belofte, een propositie over, maar geen zoemend bedrijf. Consolidatie is leuk, maar er zijn niet zo veel pan europese projecten rondom ecommerce/websites. Zo werken weinig klanten, zo werkt LB ook helemaal niet. Er is geen enkele synergie tussen de verschillende activiteiten. Wat nou toekomstige ecommerce generatie? Klanten zijn vooral aan het insourcen omdat dit integraal onderdeel aan het worden is van hun business. Weer een worst! Ik wil winst.

WelEenFan

Beste Aandeelhouder/Klant, volgens mij begrijp je totaal niet waar je het over hebt. Ik ben wel aandeelhouder en klant en zeer tevreden over Lost Boys. Lost Boys is van jongensclub omgevormd tot een zeer professionele speler, zonder haar creativiteit te verliezen. Daarnaast hebben ze het afgelopen kwartaal zowel flinke groei als gezonde winst laten zien. Lees de cijfers nog maar eens goed na.

Zomaar iemand

grappig….de klant/aandeelhouder noemt een hele batterij issues die (al dan niet) spelen….en de andere klant/aandeelhouder vuurt een schot hagel af….met de bekende dooddoeners….en vindt dat de ander er niets van begrijpt. Amusant !

Outsider

Ben geen ' insider' zoals de personen die eerder een reactie hebben gegeven. Ik kijk naar de feiten: de internetbranche is winstgevend. Als het je dan als LB na al die jaren (toch een jaar of 7) niet is gelukt om het verlies tot nul te beperken – laat staan winst te maken – dan moet je je afvragen of je bestaansrecht hebt. Leuke visie of niet, leuke club of niet.  En nog even gericht op 'wel een fan': als je in q4 geen winst weet te maken dan heb je echt een probleem.

hgoor

Tja, dik drie jaar nadat ik het bedrijf heb verlaten kan ik alleen maar concluderen dat het nog steeds bestaat. Ook het feit dat de investeerders er nog steeds niet uitgestapt zijn (had namelijk ook gekunt), is volgens mij toch het bewijs dat men wel degelijk een lange termijn visie heeft (welke?). In principe heeft LB destijds een aantal winstgevende bedrijven overgenomen (het bedrijf waaruit ik kwam was in elk geval winstgevend), maar ik denk dat de vele overnames in het buitenland (Parijs = miskook, Barcelona, Polen?) en 9/11 en de recente overnames (zie andere Emerce stukken) natuurlijk flink geld kosten. Ik ben altijd zeer kritisch tov de koers die men voert, maar zo te zien lukt het ze nog steeds om te overleven. Nu de markt langzaam aantrekt zou het best kunnen dat ze wederom terug komen als een belangrijke player.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond