Deel dit artikel
-

Lost Boys/Icon ontslaat 350 man, sluit kantoren

De eerste gevolgen van de fusie tussen Icon Medialab en Lost Boys zijn duidelijk geworden: Icon-CEO Rens Buchwaldt verdwijnt van het toneel, en wordt in het tweede kwartaal gevolgd door 350 werknemers. Door de ontslagen hoopt de combinatie al halverwege dit jaar winstgevend te zijn. Dan zijn er er ongeveer 1150 werknemers overgebleven.

De nieuwe directie bestaat uit CEO Robert Pickering, de oude CEO van Origin, Theo Cordesius, commercieel directeur en Piet-Hein Houx, verantwoordelijk voor de operationele kant van het bedrijf . Een financieel directeur wordt later benoemd.
Bij het samenvoegen van de twee bedrijven is het aantal kantoren flink onder de loep genomen, en dat blijft niet zonder gevolgen: In Duitsland zal de onderneming zich terugtrekken op Berlijn, ook in Frankrijk en Engeland zal het bedrijf minder aanwezig zijn. Hier richt zich men alleen nog op de echt grote klanten. De Noorse en Zweedse markt moet bediend gaan worden vanuit Stockholm. Als gevolg daarvan zullen de kantoren in Oslo, Goteborg en Malmo gesloten worden. In Nederland en België zullen ook kantoren worden samengevoegd, zo maakt de onderneming in een persbericht bekend. De kleine tak in Polen is binnenkort ook verleden tijd.

Dit artikel is voor premium abonnees . Log in of meld je aan!