Deel dit artikel
-

Lowe voegt alle interactieve disciplines samen

Reclamebureau Lowe & Partners brengt alle interactieve activiteiten van de Lowe Groep samen. Ozlo (het webbureau van Lowe), Fruit for Brands (e-marketing) en Brand Entertainment (experience marketing) gaan daarbij op in Lowe Live. Hiermee ontstaat één fullservice interactie- en relatiemarketingbureau.

Het netwerk van Lowe Live werd vorig jaar gelanceerd om de klanten van Lowe wereldwijd geïntegreerde communicatie aan te kunnen bieden. In Nederland werd alleen Responsive, een dochterbedrijf van Lowe Lintas, ingebracht. De interactieve activiteiten bleven apart opereren onder de naam Ozlo (een fusie van Lowe Digital met Ozz Interactive). Zoals Peter Dresmé, de directeur van Lowe Live, uitlegt zijn er verschillende redenen geweest om de disciplines nu samen te voegen. "Natuurlijk spelen economsche redenen mee. Je kunt er niet omheen dat het interactieve deel niet gescheiden kan blijven zoals in het bureauwereldje wel eens gedaan is. De vraag naar interactieve diensten is teruggelopen en integratie betekent dat je kosten kunt delen. Aan de andere kant weet de markt nu beter wat ze wil en dat vraagt op communicatiegebied om geïntegreerde producten." De Lowe Groep heeft duidelijk voor een geïntegreerd aanbod gekozen, aldus Dresmé.

Het nieuws komt niet als een verrassing. Al eerder was bekend geworden dat Ozlo een moeilijk jaar achter de rug had. De vraag naar interactieve diensten was dusdanig teruggelopen, dat het bureau het personeelsbestand met de helft moest inkrimpen.

De nieuwe organisatie zal de naam Lowe Live behouden. De dagelijkse leiding blijft in handen van Peter Dresmé, de huidige directeur. De creatieve directie bestaat uit Dagan Cohen (voorheen creatief directeur bij Ozlo) en Lodewijk van der Peet (Lowe Live). Angelique de Hont en Gert Jan Guldemond (beide afkomstig van Fruit for Brands) zijn respectievelijk verantwoordelijk voor operations en account & strategie.Arjan Kortsjens van Ozlo blijft aan als client service director.

Lowe Live zal nu de fusie 30 werknemers in dienst hebben. Volgens Dresmé zijn daarbij ondermijdelijk banen verloren gegaan, al dan niet via natuurlijk verloop.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond