Deel dit artikel
-

Lowlands ook op YouTube

Het muziekfestival Lowlands zal komend weekend behalve op televisie ook op YouTube te zien zijn. De video’s zijn gedurende 90 dagen terug te kijken via het speciale Lowlands-kanaal.

Er worden drie livestreams tegelijk uitgezonden met onder meer The Black Keys, Ben Howard, Bloc Party, Eagles of Death Metal, Two Door Cinema Club en The Maccabees. De lijst wordt nog verder aangevuld.

Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg noemt de samenwerking een ‘belangrijke nieuwe ontwikkeling voor de promotie van alternatieve popmuziek’. Van Eerdenburg liet al eerder weten onder de indruk te zijn van de internetuitzendingen van het Amerikaanse festival Coachella. ‘In de jaren tachtig en negentig toonde MTV dingen die op mainstream radio niet te horen waren, zoals The Prodigy, Nirvana en Red Hot Chili Peppers. Nu vervult YouTube die functie”, vertelt hij bij VPRO’s 3voor12.

De VPRO heeft volgens Erik van Heeswijk, hoofdredacteur Digitaal van de omroep, ‘dubbele gevoelens’ over de overeenkomst, ‘maar we sluiten onze ogen niet voor veranderingen.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond