Deel dit artikel
-

Een MacBook voor de Heavy Pro

Dun, maar peperduur: Apple lanceerde vanavond in San Francisco een eerste MacBook met een hoge resolutie 15,4 inch retinascherm. Binnenkort leverbaar met de nieuwe systeemsoftware Mountain Lion. Grote afwezige: Apple TV.

Het was een beetje zoals de rumorsites hadden voorspeld. Een vooraankondiging van Mountain Lion voor Macs en iOS 6 voor iPad en iPhone, maar met als enige echt grote klapper een superdunne MacBook Pro, zonder optische schijf zoals de MacBook Air, maar met een hoge resolutie (220 pixel per inch) retinascherm.

Het gekreun begon bij de prijs voor het goedkoopste model: 2199 dollar (Nederlandse prijs 2289 euro!). Daarmee hoopt Apple toch vooral de professionele creatieve gebruiker te verleiden. Al stonden daar dan wel weer snellere en ongeveer honderd dollar goedkopere MacBook Airs met snellere Ivy Brigde-chips tegenover. Opvallend: de 17 inch MacBook Pro is een stille dood gestorven. De nieuwe MacBooks zijn nu al verkrijgbaar, maar nog wel zonder Mountain Lion, die volgende maand verkrijgbaar zal zijn.

De voorspelling dat Apple een ontwikkelpakket voor Apple TV zou lanceren, kwam niet uit. Dat wijst erop dat Apple zijn televisie vermoedelijk dit najaar zal lanceren.

Tijdens de keynote werden wel een hoop cijfers vrijgegeven: zo zijn er 125 miljoen geregistreerde gebruikers van Apple’s iCloud, zijn er 1,5 triljoen berichten aan Apple iOS-gebruikers verstuurd en 10 miljard tweets vanuit iOS verzonden. Bijna de helft van alle foto’s op Twitter komt tegenwoordig van iOS 5-apparaten. Het multichatprogramma iMessage heeft nu al 140 miljoen gebruikers die 1 miljard berichten per dag versturen. De dood in de pot voor sms. De teller van verkochte iOS-apparaten stond in maart op 365 miljoen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond