Deel dit artikel
-

MagicMinds op overnamepad; ontslag voor webdesigners

Het 'multichannel communications' bureau Magic Minds zegt bezig te zijn met de overname van twee bedrijven: een AV-productiebedrijf en een bureau voor interactieve diensten. Tegelijkertijd zegt CEO Eric Bartels geen werk meer te hebben voor 8 webdesigners.

Volgens Bartels zijn de geruchten dat er 25 man zouden uitvliegen 'uit de lucht gegrepen'. Wel zegt hij dat er 8 webdesigners overbodig zijn geworden. Voor hen wordt ander werk gezocht of anders ontslag aangevraagd, aldus Bartels.

Bartels: ?Anderhalf jaar geleden zijn we van een internetbureau meer een marketingcommunicatiebureau geworden. Nu zijn we zijn bezig onze strategie als multichannel communications bureau verder te verfijnen. Dat houdt in dat we de holding kleiner maken en meer verantwoordelijkheid leggen bij de werkmaatschappijen. Het aantal webopdrachten is drastisch gedaald, terwijl we meer omzet genereren uit evenementen, strategische marketingadviezen en grafisch ontwerp voor drukwerk.?

Over twee tot vier weken verwacht Bartels bekend te kunnen maken welke bedrijven hij gaat overnemen. Dat zouden een audiovisueel productiebedrijf zijn dat onder andere tv-commercials maakt en een bureau voor interactieve diensten. Dat laaste klinkt vreemd, gezien het ontslag van de webdesigners, maar volgens Bartels gaat het bij deze overname met name om de klantenlijst. Verder zijn er plannen om een nieuw bedrijf op te richten voor mobiele diensten. Daarvoor zou een hoge functionaris uit een telecombedrijf gepolst zijn.

Volgens Bartels zou de omzet van MagicMinds inmiddels voor 35% drijven op het organiseren van evenementen (?face-to-face marketing?). Een jaar geleden paste in 60% van de Magic Minds producties ook een website, nu is dat nog maar in 35% van de gevallen zo, aldus Bartels. Hij verwacht dat dat verder weg zakt naar 10%.

Deel dit bericht

35 Reacties

G.J. de Vries

"Verder zijn er plannen om een nieuw bedrijf op te richten voor mobiele diensten. Daarvoor zou een hoge functionaris uit een telecombedrijf gepolst zijn". Toch niet onze vriend van reddion? 🙂

NIels

Dit is niet verwonderlijk. Gegeven de bouwkunsten die het bovengenoemd bedrijf tot heden heeft laten zien is het wijs een nieuwe markt in te slaan. Echter zou ik dhr. Bartels en consorten dit maal aanraden iets grondiger te werk te gaan. Ik wens hen alle succes toe in hun nieuwe branche!

michel

Ik kan me vaag herinneren dat ik ergens heb gelezen in een reactie van -ik meen- een medewerker van MM, dat vooral de werksfeer en resultaten zo goed waren, vanwege een 'uniek' systeem;via een computer(?) kunnen medewerkers zich inschrijven op projecten. Als je je op meerdere projecten inschrijft -> werk je langer -> verdien je ook meer… Dan kunnen die acht mensen toch gewoon op de plekken gezet worden van de 'strebertjes', 'nachtbrakers' of 'fanataci', die graag meer dan één project willen doen? vice versa; is het zo'n probleem dan als er -tijdelijk- minder projecten zijn waar mensen zich op kunnen inschrijven? dan hoeven ze toch niet direct naar huis? Stuur ze lekker naar het strand, voordat 'het mooie weer' écht over is…

Rogier

Ik heb toch echt uit vertrouwelijke bron vernomen dat er 27 mensen weg moeten. Ontslagen of vriendelijk verzocht zelf op te stappen enn dat daar 8 webdesigners bij zitten dat zou best kunnen. Maar welke functie hebben die andere 19 dan?

H. Vermeijden

Volgens mij is de heer Bartels hard bezig de titel "Koning van de Gebakken Lucht" binnen te halen.Het zal ook wel aan de verziekte aura van dat gebouw liggen.

Rene Scholte

Dat had ik nou nooit verwacht.

Niels

Zijn er echt alleen webdesigners uitgegaan of zijn er ook andere afdelingen aangeschoten? De geruchten blijven namelijk aanhouden!

F.G.A. van Rijswijk

Een advies in de richting van de mensen die hun baan gaan verliezen! Zo'n bedrijf als MM moet je op het gebied van vertrouwen niet meer geloven, je moet als werknemer nooit akkoord gaan met zelf vriendelijk op te stappen of je moet zeker weten dat je meteen een andere baan hebt (binnen een paar dagen). In Nederland is alles goed geregeld als je ontslagen wordt en niet als je zelf opstapt, op dit laatste gokken veel werknemers omdat er dan met 2 maanden extra salaris naar huis wordt gegaan. Waar dit soort bedrijven een echte hekel aan hebben is als ze via een ontslag procedure iemand moeten ontslaan, dit kan namelijk lang duren. Als je dan onslagen bent kun je van alle regels en subsidies gebruik maken, als je zo weer een andere baan hebt is dit niet nodig, denk je. Maar er zijn meer bedrijven zoals deze en de kans is groot dat je binnen de kortste keren weer op straat staat, gebeurt dit dan in je proeftijd bij die nieuwe baan dan heb je weer een probleem, want je hebt geen rechten omdat je ontslag had genomen bij je vorige werkgever. Dan stelt de twee maanden extra salaris niets voor. Het enige wat ik eigenlijk kwijt wilde is dat het personeel van dit soort bedrijfjes hun rechten en hun contracten goed moeten nalezen voordat ze zelf de beslissing nemen om ontslag te nemen of om ontslagen te worden!

Eric Bartels

Geachte heer van Rijswijk, Bedankt voor uw inhoudelijke reactie, echter ik wil daar een paar zaken aan toevoegen: U heeft het emerce artikel niet goed gelezen, want wij spreken van een mogelijk ontslag van maximaal 8 medewerkers. Wij zijn namelijk van mening dat je bij strategie verfijningen niet alleen moet kijken naar arbeidsrechtelijke middelen, maar dat je een verantwoordelijkheid hebt jegens je mensen om te zoeken naar andere mogelijkheden, zoals wij dus ook doen in een dergelijk geval. Daarbij hoort het zoeken naar andere functies binnen het bedrijf en het inschakelen van recruitment bureaus om mensen een nieuwe werkgever te bezorgen. Wij zullen, indien dit zich dat bij ons voordoet, altijd eerst naar die andere mogelijkheden zoeken. Dat ben je aan je mensen verplicht! Met vriendelijke groet, Eric BartelsMagicMinds

Ikke weet het

Eric Bartels, ik moet u wel een compliment geven voor het feit dat u zo mooi kan schrijven. U had schrijver moeten worden !Eigenlijk wordt een grote groep werknemers op straat gezet, maar u kan dat beter omschjrijven

Martin

Wat een stemmingmakerij. 'Ikke weet het', wordt dan concreet! Wat weet je, en hoe weet je dat? Halve beschuldigingen rondstrooien is wel erg goedkoop. Eric, ik ken je niet, maar ik wens je veel succes & wijsheid.

Rene Scholte

En als een duveltje uit een doosje was hij er weer, je kunt er gewoon op wachten. Laat ergens de naam Bartels of MM vallen en hup.

Chief Freedom Fighter

(ex) magic minder. Laat je niet afdanken. De vraag naar webdesigners is niet echt groot op dit moment. Zonder hele, hele goede reden tot ontslag geeft het arbeidsbureau geen ontslagvergunning. Het feit dat MagicMinds zich vanaf nu concentreert op zalenverhuur i.p.v. interactieve media is juridisch gezien geen reden tot ontslag. Zonder ontslagvergunning mag die zogenaamde CEO je niet afdanken. [ingekort, red.] En voor het personeel van de de soon-to-be overgenomen bedrijfjes… pak even de arbeidscontracten erbij voordat je de champagnekurk laat knallen. De Echte Chief Freedom Fighter

jan de vries

Beste Rene Scholte, Jij hebt echt helemaal niets te doen wel ?!?! 

Patrick

Een paar vragen nav de uitspraken van dhr Bartels. - Welke Multi Channel Concepten (dus NIET het bouwen van websites) heeft zijn bedrijf sinds de switch van anderhalf jaar geleden geproduceerd?- Hoe zit het met de financiering van het bedrijf? Snel rekenend zijn namelijk de fl 11 mio zo langzamerhand wel op… Welke VC helpt een dergelijk bedrijf nog met de overname van een ander interactieve onderneming?- Waarom 'verzoekt' dit bedrijf een aantal van zijn eigen website bouwers het bedrijf te verlaten terwijl ze een andere willen overnemen? Lekker motiverend voor de MagicMinds Moraal.- Waarom kondigt dhr Bartels juist op dit moment aan dat hij twee bedrijven wil overnemen? Hij doet het voorkomen alsof het concreet is. Lijkt mij ivm zijn hypothetische onderhandelingspositie niet echt slim. Natuurlijk ben ik nieuwsgierig naar een antwoord op deze vragen maar een ding wordt mij steeds duidelijker: Bartels claimt geen praatjes te verkopen. Inderdaad, dat klopt! Wederom mooi verwoord door dhr Bartels. We krijgen ze namelijk gratis!

Roberto

Erg grappig hoe iedereen zich er tegenaan bemoeit.De meesten van jullie weten absoluut niet hoe het zit, dat is duidelijk.Het is heel vervelend voor de mensen die zich voor 150% hebben ingezet voor MagicMinds dat zij moeten vertrekken.Uiteraard hebben zij zich niet voor niets voor 150% ingezet, daar moet een goede reden voor zijn.De enige goede reden die IK kan bedenken is dat het inderdaad een heel leuk en inspirerend bedrijf moet zijn (geweest).Helaas is het blijkbaar niet gelukt om dit in stand te houden.Het is nu aan MagicMinds om te laten zien of ze zo fatsoenlijk zijn om deze mensen, die het al zwaar genoeg hebben want ze hebben net gedag gezegd tegen hun droombaan, op een behoorlijke manier laten gaan en laten blijken dat ze de getoonde inzet ook echt waarderen.MagicMinds schijnt er een bijzondere filosofie op na te houden….ik ben zeer benieuwd wat hiervan waar zal blijken te zijn.

F.G.A. van Rijswijk

Geachte heer Bartels, Een reactie van uw kant is gelukt. Dit is een goed antwoord, als u dit kan waarmaken vind ik dat zeer positief. Mijn advies blijft staan voor andere mensen die op het randje staan, dit wel of niet voor uw mensen. Ik hoop dat mensen slimmer worden, ook al werken ze in de "nieuwe economie" de wetten en rechten zijn nog altijd niet anders als in de "oude economie". Maar nogmaals het antwoord wat u geeft is een tevrede antwoord en hier zullen de mensen die bij u werken, die dit ook lezen, een goed gevoel bij krijgen. F.G.A. van RijswijkC2K P.S. Het is wel leuk dat ik in onze webserver logs direct allerei IP nummer van MagicMinds tegen kom.(Versatel FBI customer MagicMinds)

Tourna

Uit zeer zeer betrouwbare bron heb ik vernomen dat de volgende mensen zijn ontslagen: - Een ieder die geen meter bier kan tappen zonder tussendoor de tap dicht te moeten zetten. Hierbij werd gemeten op het percentage verspild haver en gersten nat. - Een ieder die niet kon kortdansen, jongleren, op de handen lopen of energerlij anders de juppen in het magicminds experience dome cafe kon entertainen. - Mensen met een culinaire afwijking, zoals degenen die hun carriere zijn begonnen bij de McDonalds, Febo of burgerking, of een ieder die anderzijds geen waardevolle contributie kon leveren aan de keuken des MagicMinds. Resumerend, petje af meneer Bartels, bij ClockWorks zouden er naar deze maatstaven veel meer mensen uitgeknikkerd worden dan 8! Of waren het er nou 28? Ach, dan zelfs heeft u gewonnen. Ik wens u al het succes van deze wereld. Zal nodig zijn,Tourna

Rene Scholte

Aan Jan de Vries, Die denkt dat ik niets te doen heb. Dat klopt. Daarvoor heb ik collega's. Even serieus. Ik reageer alleen maar om met mijn naam in beeld te komen, dat snap je wel volgens mij. Ik heb gemerkt dat mijn mening soms ook wel op prijs wordt gesteld en dat men aan de hand van mijn e-mailadres gaat kijken wat ons bedrijf biedt dat dan wel zo goed moet zijn. Criterium om er dan weer een tijdje mee te stoppen zijn reacties zoals die van jou, ik stel dat altijd zeer op prijs omdat je dan precies weet wanneer je zelf weer aan het werk moet gaan. Maar wat is jouw beweegreden eigenlijk?

merlijn hoek

Misschien dat ze die webdesigners kunnen inzetten om wat META-tags in de site te zetten. Natuurlijk mag Magic Minds ook met mij contact opnemen voor verdere marketing communicatie adviezen. 😉

F.G.A. van Rijswijk

Oops! Nieuwe klant en een reactie op dit artikel geeft veel webverkeer richting onze servers. Excuses voor de fout van vanmiddag in de servers, een server was css bestandje kwijt. Er word wel eens gezegd in deze forums dat het geen reclame forums zijn. Maar als je daadwerkelijk een bedrijfsnaam achterlaat heeft dit gevolgen. Nu snap ik waarom niet alleen MM, maar ook andere bedrijfjes hun naam + bedrijfsnaam duidelijk onder een reactie plaatsen. Dus.

Bas

Allemaal prachtige proza dat modder gooien … When the f*** gaat Wilhelm of Verschoor van Nesbic eens reageren? Het is tenslotte hun 11 miljoen die daar aan de stucadoor is uitgegeven en verzopen is (want een trendy feestje bouwen, dat heeft maitre Bartels wel begrepen … mooie vrouwen overigens). Ik vind het gewoon knap dat Bartles het Boo.com trucje op kleine schaal heeft overgedaan, want laten we wel wezen … de exit strategie is bekend … men stampe met veel poeha een razorfisch/lost boys kloon uit de grond en men trachte zichzelf vervolgens te laten overnemen qua cashen … 't zal Bartels niet deren qua salaris enzo … Ach, wat weet ik nou helemaal …

Jan de Vries

Beste Rene, mijn beweegreden is dat ik me af en toe stoor aan het feit dat mensen graag via deze weg andere een stoot onder de riem geven. We moeten allemaal werken, en als het goed is staan we allemaal achter het bedrijf waar we werken.Directeur, de schoonmaker de ontwikkelaar de sales afdeling ect ect. Allemaal willen ze dat het goed gaat en zullen ze zijn of haar bedrijf verdedigen, dit verandert echter op het moment dat ze denken dat ze onredelijk behandeldt worden. Goed, dit is het aard van het beestje en terecht, maar waarom gaan andere mensen die niets met het bedrijf te maken hebben opeens gal spuwen of het moment dat het goed gaat???EN mocht het dan ineens effe tegenvallen zeggen, zie je wel?? Het moraal !We werken allemaal om te leven!! en niet andersom grjan

Hoppa

Beste Merlijn,Een kleine marketing communicatie update t.b.v. zoekmachines. 90% van de zoekmachines kijkt niet meer naar meta tags 😉

Edgar

Buitengemeen interessant, de perpetuum polemiek die ik als buitenstaander kan lezen op emerce.nl Er blijken bijzonder veel insiders te zijn die in de huidige duistere periode prefereren te communiceren via een gastenboek/reacties. En dat terwijl een gemiddeld bedrijf toch ook wel een telefoonaansluiting en een e-mail adres kan bekostigen. Blijkbaar gooit modder beter via Emerce. Mijn stelling is dan ook de volgende:"alle CEO's die via reacties op emerce.nl hun mening kenbaar maken en discussieren hebben voor 2003 een andere functie". Edgargeen CEOwel financieel onafhankelijk

Luuk Ros

Wat een heftige, soms zelfs onfatsoenlijke reacties. Of het nou verstandig is of niet om 'en plein publique' een discussie te voeren van bovenstaand niveau: Het moge duidelijk zijn dat het veel Emerce-lezers aan het hart gaat of, en hoe MagicMinds het redt. Wat dat betreft is een compliment aan de facilitators van deze discussie wel op z'n plaats, want zo vernemen ze wat ons, hun doelgroep, boeit. Daar kunnen ze weer op inspelen en zo krijgen we een beter medium. Het lijkt er op dat veel internet-gerelateerde producenten en dienstverleners juist tenonder gaan aan chronische overschatting van de onderbuik en verwaarlozing van het oude adagium 'meten is weten'. MagicMinds zal best gemeten hebben en zo niet: verdienen ze niet beter. In alle gevallen wens ik ze succes en wijsheid! Velen van ons zijn uiteindelijk toch meer gebaat bij een springlevende MagicMinds dan een half dooie.

Vervelend meisje

De afgelopen drie maanden was er altijd één moment van 'smullen' op een werkdag. Namelijk vanaf het moment dat ik de letters EMERCE.nl intoets, krijg je informatie die werkelijk waar het blad Privé overtreffen. Het begon met ?Wij verkopen geen praatjes? en nu als klap op de vuurpijl staat het ontslag van 8 webdesigners bij MagicMinds gepubliceerd. Het bedrijf waar ik voor werk zal ik bewust niet noemen, ik ben Marketing Manager en daarom verantwoordelijk voor alle externe communicatie van het bedrijf. Wel kan ik het volgende melden, het bedrijf waar ik voor werk gaat relatief gezien goed, het bedrijf van mijn vriend (webdesign) ook. Een ding hebben de beide (concurrerende) bedrijven met elkaar gemeen; iedereen werkt momenteel KNETTER hard om het hoofd boven water te houden en om het personeel niet te hoeven ontslaan. Ik denk dat ik niet overdrijf als ik zeg dat dit momenteel voor alle Internetbedrijven geldt. Om reacties van de heer Bartels te lezen, is hoewel zeer amusant, ook eigenlijk een vreselijke belediging voor al deze mensen. Alle blabla verhalen over overnames, ontslagen, super-gospel-dome-spirtueel-Bouvrie-miljoenen paleizen aan de Prins Hendrikkade is geweldig! MAAR…denkt de heer Bartels dat hij hiermee wegkomt, terwijl de concurrenten slapeloze nachten hebben en hun stem (en vooral niet die van hun CEO) bewust niet laten horen op het forum van Emerce. Want wat als alle centjes op zijn? Want ja, meneer Bartels dan komt het inderdaad aan op de 'ondernemersgeest, ervaring en de goodwill van externe contacten naar het bedrijf toe'. Maar krijg je dat als je continue een scheldtirade houdt op Emerce.nl? Mijn mening is dat als onze CEO dat in zijn hoofd haalt zulke berichten te publiceren, ik de volgende dag mijn ontslag aanbiedt. Ik kan de heer Bartels daarom alleen ten zeerste aanraden om een goede Marketing Manager of PR consultant in de hand te nemen, die zich bekommert om de externe communicatie. Want tja, met al die centjes moet daar toch wel ruimte in het MM budget voor te vinden zijn?

flip

meisje, als het gedrag van EB je zo dwars zit, waarom solliciteer je dan bij hem?

Vervelend meisje

Beste Flip,Hoewel er waarschijnlijk veel vervelende meisjes bij EB solliciteren, moet ik je teleurstellen.

Eric Bartels

Lief Vervelend Meisje, Bedankt voor je verhelderende reactie. Ik begrijp toch een paar dingen niet van al dergelijke reacties op dit Forum. Wat wordt nou bedoeld met "gebakken lucht", "bla bla bla" en dergelijke? Vanwaar de opwinding? Is het omdat wij Nederlanders er niet zo goed tegen kunnen als iemand gewoon zegt wat 'ie denkt? Of hebben we moeite met mensen die hun kop boven het maaiveld uitsteken? Irriteert het ons als mensen hun eigen weg gaan, soms tegen de stroom in en ook nog eens zeggen dat ze dat met veel plezier doen? Mogen we niet zeggen dat we goed zijn als we goed zijn? Ik denk toch dat dat het moet zijn. Moet daarmee te maken hebben. Misschien zijn het onze calvinitisch/socialistische genen? Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Misschien dat daarom de meeste innovaties uit Amerika en Japan komen? Zet je dus een ambitieus plan op met een fantastisch innovatieve experience dome in het voormalige oibibio gebouw en ja hoor, daar zijn we weer met z'n allen. Waarom moet dat nou vraag ik me dan af? Zou het niet zo kunnen zijn dat we gewoon een winstgevende onderneming zijn met een vooruitstrevende formule? Moeten we daar dan met z'n allen negatief over gaan doen? Ik krijg daar zo'n "ga terug in je hok en wees vooral onderdeel van de massa" gevoel van. Begrijp ik dus niet. Over je andere opmerkingen. Als wij met overnames bezig zijn mogen we dat dan niet vertellen? Lijkt me toch voor een Marketing Manager een beetje vreemde stelling. Overigens ontslaan wij geen 8 mensen, maar dan moet je wel het emerce artikel goed lezen. Dat jullie hard werken is natuurlijk prima, maar waaruit leid je af dat wij dat hier niet doen. Tenslotte komen positieve bedrijfsresultaten niet zonder hard werken en overnames zeker niet. Ik kan me overigens niet herrineren dat ik met modder gooi en zeker niet in vergelijking met andere uitingen op dit Forum. Dus ook die opmerking vind ik niet terecht. Over je advies een marketing manager aan te trekken, nog even het volgende. Over MagicMinds hebben de laatste maanden artikelen of andere uitingen gestaan in het Parool, Quote, Emerce, HP De Tijd, Panorama, Adformatie, Algemeen Dagblad (binnenkort) en een keur aan vakbladen. Naast optredens in TV uitzendingen van AT5, Nova en volgend jaar komt een documentaire over ons uit bij de RVU. Lijkt me dus dat het met onze public communications wel goed zit. En daar zijn we allemachtig trots op. Hulde voor onze corporate communcations afdeling! En ik blijf vinden dat ook een CEO rustig mag communiceren via Forums. Een corporate communicatie beleid mag nooit een keurslijf worden. Ik gebruik deze reactie ook om afscheid te nemen van het emerce forum. Ik heb een paar weken lang erg genoten van de reacties en het zelf reageren, een erg leuke 'experience' waar ik veel van geleerd heb (alleen door kritiek – hoe ongenuanceerd ook – ontwikkel je jezelf, omdat dat altijd zelf-reflectie veroorzaakt), maar het is weer tijd om andere ervaringen te gaan opdoen. Ik wens iedereen erg veel geluk, succes en wijsheid toe en zie jullie binnenkort misschien weer eens in onze experience dome! Met vriendelijke groet, Eric Bartels

Chief Freedom Fighter

Meneer Bartels. Ik ken u nog wel van uw vroegere computerbedrijf. En toen had ik al een vermoeden. Na analyse van uw reacties op de emerce fora begrijp ik alles. U bent dol op citeren, dus ga ik u en de gebruikers van dit forum vervelen met wat citaten uit een rapport van de Business Review Commission van het Zwitserse Parlement (September, 2000). ?Ultimately any community which overestimates itself [is] potentially a sect. The self-perception of the special group grows to the point of having a unique value and meaning. Prof. Georg Schmid has developed a model in the form of a "sect thermometer" which graphically presents the stages of sectarianism: Stage 1: The feeling of being something special; Stage 2: …not only something special, but better than the others; Stage 3: I belong to the best group of all which all others should emulate: there is a sense of mission and a missionary pressure towards recruitment for one's own group; Stage 4: one has sole salvation and has divine truth The teaching is perfect and comes from heaven.; Stage 5: "We alone can make people happy and are the only ones in heaven": … people who do not believe are to be avoided. Their non-belief is demonic; Stage 6: The group tries to ban non-believers from their field of vision – it begins with the separation from the world.; Stage 7: The delusions of the sect turn into persecution complex when operating externally and, at the same time, into megalomania internally ("If I think a thing is, then it is").; Stage 8: A trigger leads to a catastrophe by which the group, but not the world, perishes.? Tot zoverre. Volgens mij zit u in fase 6. CFF

Vervelend meisje

Geachte heer Bartels, Het laatste wat ik wil is alles dat boven het maaiveld uitsteekt neermaaien, ik wil al helemaal niet dat de Nederlandse ICT sector een ondefinieerbare grijze massa wordt waar zaken als Identiteit, innovativiteit etc. niks betekenen. De positionering en imago van een bedrijf is vaak wat het boeiend maakt. Zo ook van MagicMinds. In mijn reactie wil ik eigenlijk mijn verbazing uitten over het feit dat een CEO zo'n stelling neemt en reclame maakt op dit forum. Wat betreft the corporate communication afdeling van MagicMinds, het aantal free-publicity uitingen die u opsomt is zeer zeker bewonderenswaardig. Een nuance tussen free-publicity acties van een 'vernieuwd' bedrijf en de complete externe communicatie van een onderneming wil ik daarbij wel aanbrengen. Externe communicatie is naar mijn mening een veel breder begrip, waar o.a. de 'openbare stem van een CEO en zijn uitingen in de pers' ook ondervalt. Verder wilde ik in mijn reactie het persoonlijke aspect belichten op de artikelen en reacties die gepubliceerd zijn op het forum van de afgelopen weken. Ik vind persoonlijk dat als je een X miljoen investering binnenhaalt in deze periode, wat op zich natuurlijk fantastisch is, niet hoeft te worden ingewreven bij noodleidende partijen. In dat opzicht zou ik de stelling ? Als een olifant door een porseleinkast? als tegenargument willen gebruiken. Misschien ben ik chauvinistisch? Maar ik denk dat bescheidenheid in dat opzicht wel op zijn plaats is. Over het algemeen genomen is het namelijk erg makkelijk is om met alle miljoenen een aantal trams vol te plakken, GTST sterren uit te nodigen voor een Miss verkiezing of Jan de Bouvrie het gebouw in te laten richten. Daarbij denk ik dat goede management kwaliteiten pas zichtbaar worden als alle miljoenen zijn uitgegeven. Bedrijven die drie jaar geleden grote bedragen aan VC binnenhaalde gaan vandaag de dag failliet of kampen nu met dramatische reorganisaties. Ik denk dat er nu pas duidelijk zal gaan worden welke bedrijven ECHT creatief, innovatief en talentvol zijn, de balans wordt opgemaakt. Tot ziens Meneer Bartels, ik wens MagicMinds veel succes toe in de toekomst. Ik hoop dat de Nederlandse cultuur klaar is voor een dergelijk grootschalig project, dit zou namelijk de gehele sector ten goede komen. Misschien dat we dan onze discussie kunnen hervaten in het Experience Dome, word ik ook een stukje wijzer. Met vriendelijke groet, Vervelend Meisje

Wouter

Beste mensen, Allereerst wil ik even zeggen dat ik inhoudelijk niets toe te voegen heb aan de discussie over MagicMinds. Ik ken het bedrijf niet goed, het zal wel leuk zijn om er te werken als ik de verhalen zo lees. Maar wat ik wel erg interessant vind is dat op dit moment, op deze site, iets gebeurt wat nog nooit eerder heeft kunnen gebeuren. De directeur van een bedrijf die rechtstreeks in discussie gaat met (soms te) kritische mensen wanneer het hen uitkomt, zonder dat daarbij afkomst, inkomen of wat dan ook een rol speelt. Komt internet hierbij niet volledig tot zijn recht? Ik vind van wel. Ik vind het moedig van de heer Bartels dat hij niet in zijn ivoren toren blijft zitten maar het lef heeft om te reageren, of je het nou met hem eens bent of niet. Aan de andere kant staan mensen die anoniem beschuldigingen uiten zonder deze te kunnen onderbouwen. Discussieer nog even lekker door, ik vind het in ieder geval prachtig. Wouter

Vervelend Jongetje

Verdomd. En voor de tweede keer solliciteert ons aller Vervelend(st) Meisje.

Gerrit Meijer

Finally. De heer Bartels lijkt tot de orde te zijn geroepen of bij zinnen te zijn gekomen. Emerce wordt hierdoor wel een stukje minder vermakelijk maar naar alle waarschijnlijkheid wel serieuzer. Zijn aanvankelijke uitnodiging voor die borrel bij MM doet hij helaas geen gestand. Met dat vervelende meisje had ik overigens graag even langs gegaan bij MM. Vraag me af wat hij denkt te hebben bereikt de afgelopen weken. Ik heb alleen maar bevestiging gekregen van wat er over hem al de ronde deed (als hij het zelf al is geweest die reageerde.)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond