Deel dit artikel
-

Makelaar voor vergaderruimtes actief in Amsterdam

De Berlijnse startup Spacebase, gespecialiseerd in online boekingen van vergaderruimten en evenementenlocaties, blijkt al enkele maanden actief in Amsterdam. Dat vertelde het bedrijf gisteren op het congres The Next Web, waar tientallen Europese startups zich aan een breed publiek presenteerden.

De database van Spasebase telt ruim 1.000 vaak bijzondere locaties voor vergaderen of andere werkzaamheden in veertien steden. Tot nu toe zijn ondernemingen vaak aangewezen op niet-transparante boekingskantoren.

Het initiatief van Jan Hoffmann-Keining en Julian Jost is dan ook uit persoonlijke frustratie geboren: zelf konden de oprichtera vaak maar met moeite een goede vergaderlocatie vinden. Reisondernemer Stephan Ekbergh wilde de financiering wel verschaffen.

Nieuwe locaties worden persoonlijk door scouts beoordeeld. Voor Amsterdam zijn inmiddels 142 locaties gevonden. Het is ook de reden dat Spacebase nog niet verder heeft gekeken dan de hoofdstad. ‘In feite moeten we voor elke stad nieuwe scouts moeten aantrekken.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond