Deel dit artikel
-

Maker Pokémon Go koopt AR-bedrijf

Niantic Labs neemt voor een onbekend bedrag de start-up Escher Reality over. Diens technologie wordt gebruikt om Niantics basissystemen gereed te maken voor publicatie naar externe ontwikkelaars.

Eind vorige week maakte Escher Reality bekend te zijn gekocht. De koper is de spin-off uit Google Niantic Labs. Gebruikmakend van augmentedreality lanceerde dat eind 2012 het mobiele spel Ingress. Na de spin-off werd de daarmee opgedane ervaring gebruikt om met Nintendo het spel Pokémon Go te bouwen.

De CEO van Niantic Labs (Wikipedia) is John Hanke (foto). Met anderen stond hij in 2001 aan de basis van het bedrijf Keyhole, wat na de overname door Google werd omgedoopt tot Google Earth.

Hanke koopt Escher Reality vanwege diens technologie en team. Niantic is namelijk van plan om zijn eigen architectuur later in 2018 open te stellen voor derde partijen. Die kunnen dan de kaartinformatie en points of interest daarop gebruiken om eigen (spel)werelden mee te maken. Het kunnen maken, verplaatsen, bewaren en delen van objecten ín die werelden is echter een basisonderdeel dat Niantic niet op de planken heeft liggen. De gekochte start-up heeft dat wel, zo legt diens CEO Ross Finman uit:

Escher Reality was deelnemer aan het acceleratorprogramma Y Combinator. Tot de investeerders behoren onder meer Uncork Capital, Founders Fund, Y Combinator, Liquid 2 Ventures, Webb Investment Network, iRobot Ventures, Presence Capital en Into Ventures.

Foto: Techcrunch (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond