Deel dit artikel
-

Makro op Internet

Groothandel Makro gaat zich met haar nieuwe online winkel onder andere richten op de kleinzakelijke gebruiker, die liever in één keer een krat frisdrank koopt dan steeds een kleine verpakking.

Uiterlijk in juni moet het gebeuren. Dan gaat Makro-Online het net op, vertelt Angèlique Wouters die de nieuwe werkmaatschappij in Utrecht leidt. Makro heeft reeds ervaring opgedaan met een beknopt thuisshop-project in Zoetermeer, waar ook particulieren toegang hadden tot de virtuele winkel. De nieuwe online service wordt geleidelijk uitgerold, om te beginnen in Zuid-Holland. Een streefdatum voor landelijke dekking heeft Makro-Online niet, want voorop staat dat de orderprocedures en bezorging vlekkeloos verlopen. "Een fraaie frontstore kan iedereen bouwen, maar om de backoffice op orde te krijgen is een stuk lastiger," licht Wouters toe. Makro-Online heeft met verschillende logistieke bedrijven gepraat, en uiteindelijk gekozen voor een bezorgdienst die in staat is rolcontainers de stad in te krijgen. TPG is het zeker niet, verduidelijkt Wouters, want daar kreeg ze na een jaar overleg amper zicht op de vooruitzichten in e-logistics.

Makro gaat voorlopig geen verse of diepvriesproducten via Internet slijten, maar ziet uitstekende mogelijkheden in voorverpakte goederen en non-food. De webwinkel van Makro-Online is alleen toegankelijk voor pashouders. Daar zijn er in Nederland inmiddels twee miljoen van. Die komen niet allemaal frequent in de vestigingen van de groothandel, dus Internet biedt het bedrijf ook binnen de eigen klantenkring nog uitstekende groeikansen. Wouters noemt kleinzakelijke afnemers zoals advocaten en adviseurs als voorbeeld. "Zulke shoppers passen niet direct in een zelfbedieningsgroothandel die primair op grootverbruikers mikt, maar het is wel een doelgroep. Zelf ben ik ook zo'n klant die liever in één keer een krat frisdrank koopt dan steeds een kleine verpakking." Groei in kleinzakelijk verbruik staat echter op de agenda voor de wat verdere toekomst; eerst wil Makro zijn systeem draaiende krijgen en rustig uitrollen.

Deel dit bericht

7 Reacties

Rick Neuteboom

Gezien de leverproblemen die de Makro nu al heeft in zijn fysieke winkels belooft de toekomst niet veel goeds (Adverteren in makrokrant met lier , blijken in totaal 11 stuks in Delft aanwezig te zijn, landelijk 60 ???)

e van noort

gaarne informatie voor het verkrijgen van de makro(internet)pas

John Meijer

Sinds enige maanden probeer ik reeds op de site van de Makro te komen.Helaas zonder resultaat. Zodra je http://www.makro.nl intypt krijg je te zien dat de site onder constructie is. Als je dan vernieuwd, krijg je een pop-up scherm waar om een wachtwoord gevraagd wordt, overigens verschijnt er niets op de achtergrond.Hoe kom je op de site? Hoe krijg je een pas? Wanneer wordt de site toegankelijk?Echt efficient komt het niet over. met vriendelijke groet, John Meijer

Toine van der Heijden

Makro.nl is de bedrijfssite; voor de winkel moet je http://www.makro-online.nl intikken. Daar is na te gaan of je in een verzorgingsgebied van deelnemende vestigingen zit (Makro levert niet in heel NL) en is een pasje aan te vragen.

Bob de Vilder

Makro-Online is inmiddels actief in grote delen van Zuid-Holland (behalve regio Rotterdam) en Utrecht. Via Makro-Online kunnen makro-pashouders hun inkopen doen aan de hand van een selectie uit het Makro assortiment van 2.000 artikelen, waaronder ook een groot deel van de winstpakkers. Betalen is veilig en gemakkelijk: direct pinnen bij de chauffeur!Wilt u een makro-pas aanvragen, dan kan dat via onze site via het aanvraagformulier. Met vriendelijke groetMAKRO-ONLINE Bob de VilderMarketing Manager 

D. Maaskant

Beste Emerce, Ons bedrijf ging vol enthousiastme eventjes artikelen op de makro-omline site bestellen maar helaas het assortiment van deze site is bij lange na niet toereikend dus als je iets wilt bestellen kom je van een koude kermis terug.Toch maar weer in de lange rij bij de kassa van de makro staan, de bedoeling is goed maar bij lange na niet zo uitgebreid als hun folder. mvg.D. maaskant

Bloemink

Goed plan!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond