Deel dit artikel
-

Amerikaans bedrijf claimt nieuwe aanpak malware

Het Californische Menlo Security lanceert een nieuwe oplossing voor de bestrijding van malware onder de noemer Isolation Platform. Daarbij wordt malware al afgevangen voordat het de desktop of laptop bereikt.

Bedrijven spendeerden meer dan 70 miljard dollar aan beveiligingssoftware, maar hadden desondanks 400 miljard dollar aan schade. Dagelijks wordt 1 miljoen malware-infecties geregistreerd.

Eindgebruikers hoeven geen software te installeren. De cloudtechnologie vormt als het ware een filter tussen het web en de eindgebruiker. Alleen verkeer dat veilig wordt geacht wordt doorgegeven, dat geldt ook voor beveiligde (HTTPS) webcontent. Webanimaties via Flash (dat gevoelig is voor aanvallen) worden door het systeem zelf uitgevoerd.

Het bedrijf heeft een dezer dagen 25 miljoen dollar aan financiering opgehaald bij investeerders als General Catalyst, Osage University Partners en Engineering Capital.

Deel dit bericht

1 Reactie

Z.Eur

En de investeerders zijn weer blij met mooie marketing verhalen terwijl in de praktijk het systeem waarschijnlijk en stuk minder presteert als verwacht.
Want wat nu als er een stukje flash met payload langs komt dat pas actief wordt na een x aantal minuten? Laat met alle flash content eerst een paar minuten draaien in de disposable containers voordat het naar je gebruiker wordt doorgestuurd? Nee, natuurlijk niet….
En draait er in elke disposable container alle versies van Flash inclusief alle mogelijk combinaties van andere software? Nee natuurlijk niet…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond