Deel dit artikel
-

‘Marcel van Lingen leidt nieuwsmerk Talpa’

Marcel van Lingen, hoofdredacteur en mediadirecteur van het ANP, gaat het nieuwe nieuwsmerk van Talpa Network opzetten. Dat suggereert journalistensite Villamedia. Van Lingen wordt per 1 april directeur Journalistiek van Talpa Network. In deze functie is hij verantwoordelijk voor de journalistieke content van Talpa.

Wat Van Lingen precies gaat doen wil hij niet zeggen, maar de intentie lijkt wel duidelijk. Mediamagnaat John de Mol vertelde vorig jaar bij Pauw dat Talpa mogelijk een eigen nieuwsapp gaat lanceren om de concurrentie met de kranten, omroepen en vooral NU.nl aan te gaan.

Toen de De Mol vorig jaar het ANP overnam voor een onbekend bedrag, gaf hij aan dat hij het persbureau wilde gebruiken voor een nieuwsprogramma op zijn eigen tv-zenders. ‘Ik zie veel nieuwsbronnen op mijn mobiel, daar moet Talpa tussen staan.’

Het ANP wordt in de nieuwe opzet echter hooguit nieuwsleverancier. Van Lingen legt namelijk al zijn functies bij het ANP neer. Het persbureau levert onder meer aan Nu.nl, de nieuwssite die De Mol naar verluidt al eens had willen overnemen.

Marcel van Lingen is sinds 2011 hoofdredacteur van het ANP en sinds 2014 ook directielid. Eerder was hij chef van de politieke redactie en chef opinie van Het Parool, hoofdredacteur en algemeen directeur van de GPD en vicevoorzitter van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren.

Het nieuwsmerk komt volgens Spreekbuis in het Talpa kantoor aan de Amsterdamse Rietlandpark, oftewel het voormalige onderkomen van SBS Groep. De studio’s die daar zitten gaan vanaf september naar de Bergweg in Hilversum, het huidige onderkomen van Talpa Radio.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond