Deel dit artikel
-

Nauwe samenwerking LINDA en Talpa, uitgeefduo gaat Net5 leiden

Mood for Magazines, de uitgeverij van LINDA, en Talpa Network gaan nauw met elkaar samenwerken. De huidige creatief directeur van LINDA, Jildou van der Bijl wordt samen met Linda de Mol creatief directeur van de Talpa Network televisiezender Net5.

Van der Bijl en De Mol zullen hun eigen visie loslaten op de zender. Daarnaast worden nieuwe crossmediaformaten ontwikkeld.

Mood for Magazines werd mede opgericht door Linda de Mol en was de afgelopen 15 jaar onderdeel van Sanoma Media Netherlands. Naast het magazine LINDA werden formules als LINDA.meiden, LINDA.foundation, L’HOMO, LINDAnieuws en LINDA.tv ontwikkeld.

Talpa Network neemt voor een onbekend bedrag (in de wandelgangen wordt 40 miljoen euro genoemd) de partnerrol over van Sanoma en wordt, naast Linda de Mol, mede-eigenaar van Mood for Magazines.

Het tijdschrift kent een bereik van 230.000 lezers. Daarnaast zijn er meer dan 1 miljoen volgers via de sociale mediakanalen en LINDAnieuws heeft 20 miljoen pageviews per maand.

In 2018 bedroeg de omzet van Mood for Magazines 27 miljoen euro en de operationele EBIT was 6 miljoen. Mood for Magazines is gewaardeerd op 47 miljoen euro (waarvan Sanoma 86 procent eigenaar was).

De overname van de uitgeverij volgt na de eerder bekend gemaakte transfer van Linda de Mol naar Talpa, het bedrijf van haar broer.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond