Deel dit artikel
-

Marketing Strato schuift richting consumentenmarkt

Hostingbedrijf Strato begint een reclamecampagne die hoofdzakelijk is gericht op de consumentenmarkt. Het bedrijf wil zijn bereik vergroten en, daarmee, moederbedrijf Deutsche Telekom beter profileren buiten de telecommarkt.

Daarvoor zet Strato op zijn thuismarkt, Duitsland, de tv-presentator van een populair-wetenschappelijke programma in. Aiman Abdallah zal in de print- en onlinereclame van de hoster lastige technische termen eenvoudig gaan uitleggen. Hiermee moet hij mentale drempels wegnemen en meer Duitsers aan een persoonlijke website helpen.

Op de zakelijke markt is Strato vrij bekend als een van de grotere spelers op de hostingmarkt.

De hoster begint de actie tot marktvergroting tijdens de Cebit, een vakbeurs over consumentenelektronica in Duitsland. Die wordt gehouden van 1 tot 5 maart.

Het is niet bekend of Strato de consumentencampagne ook in Nederland, Engeland, Frankrijk, Spanje en Italië zal houden. Dat is niet uitgesloten, gezien de internationale ambities van moederbedrijf Deutsche Telekom.

Het moederbedrijf van Strato voert een actieve strategie om meer omzet uit niet-telecomactiviteiten te genereren. Deze vrij nieuwe omzettak moet tot 2015 verdubbelen. Op de internetmarkt is Deutsche Telekom behalve met hosting ook actief als tv-bedrijf (IPTV-exploitant), advertentie-exploitant (Scout24 Group) en Paypal-achtige internetkassa (Click and Buy).

De beoogde omzetverdubbeling moet ook komen uit mobiel internet, ‘het genetwerkte huishouden’, IT-oplossingen, gezondheidszorg, energie, de ‘genetwerkte auto’ en mediadistributie onder.

Deel dit bericht

2 Reacties

Victor

De consumentenmarkt voor hosters is imho een doodlopende weg. Als een consument al een site wilt kiest zal die kiezen voor een tumblr-achtige omgeving, een hosted wordpress oplossing oid. Zijn e-mail zal geregeld worden via google apps voor domeinen. Daarnaast zijn de margens nihil (2,50 per jaar voor een .NL domeinnaam en 1 euro per maand voor een hostingpakket geeft nou niet echt een marge om over naar huis te schrijven).

Erik

Ik heb gewerkt met een softwarepakket van Strato om websites mee te maken. Geloof me dat wil je echt niet. Totaal niet flexibel en echt Duits. Ziet er heel verouderd uit.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond