Deel dit artikel
-

Marktplaats voor bedrijfsactiva van start

Het bedrijf Start-end, dat bedrijfsactiva verkoopt, komt met een online marktplaats voor bedrijfsactiva. Bezoekers kunnen via de website start-end.com kijken en bieden op activa van bedrijven die te maken hebben met een faillissement of een reorganisatie.

Het verkoopproces vindt plaats via onderhandse verkoop en online veiling. Volgens managing partner Maurits Koster (oud-oprichter van Keekaboo.com) voegt het medium internet veel toe aan zijn bedrijfsvoering. "Je bereikt een grotere doelgroep, die bereik je makkelijker en je maakt het proces inzichtelijker. De partijen weten online precies wat de ander biedt."

Hoeveel bedrijven uit de dotcomsector Start-end al in de portefeuille heeft gehad, kan Koster niet zeggen. "Ik ben nu wel toevallig met Bitmagic bezig."

Curatoren, banken en bedrijven hebben het vaak te druk om actief naar een koper te zoeken daardoor worden activa vaak voor een te lage prijs verkocht aan opkopers, vindt Koster verder. "Wij brengen de activa direct naar een koper. We ondersteunen de verkopende partij door het uitvoeren van ICT waarderingen, het organiseren van een veiling en de financiële afhandeling, maar ook door het organiseren van opslag, verzending en oplevering."

Deel dit bericht

6 Reacties

Peter De Wilde

Goed model, dit zijn de sites waar wel geld uit kan komen! Succes met de site.

Jack Bemelmans

Alleen blijft het elke keer weer jammer dat de heer Koster zich als oud-oprichter van Keekaboo.com blijft opwerpen. Dit zou de heer Van Zandvoort, de heer Wesseling en de medewerkers van het eerste uur geen goed doen. Bovendien heeft zijn aanwezigheid niet echt goed gedaan. Kwiebus…

Peter de wilde

Excuses, ik checkte laatst weer in bij de website. Maar helaas ze naderen alweer hun einde. Geen omzet, dus nu willen ze de boel weer verkopen. Zonde want het management is extreem goed. Waarschijnlijk zijn de investeerders banggeworden en trekken de stekker eruit. Jongens hou vol.

Evie

This is very similar to {Dove Bid; http://www.dovebid.com } which handled the Webvan bankruptcy sale. With all these dotcoms and IT companies going under, it would be nice to be able to buy IT equipment at lower prices. Also see {overstock.com; http;//www.overstock.com}.

peter de wilde

Volgens mij zijn ze nu hun eigen inventaris aan het verkopen.

Jack Bemelmans

Het is moeilijk om een glimlach te onderdrukken…

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond