Deel dit artikel
-

Marktplaats voor telefoonnummers

Goede, bekende domeinnamen zijn veel geld waard, dat is de laatste jaren wel gebleken. Maar voor gemakkelijke of bekende telefoonnummers ligt dat heel anders. Elders Internet B.V. constateerde dit ook en wil nu de handel in nummers op gang brengen. Samen met het Bredase Creative Masters heeft Elders een website gefabriceerd waarop allerlei telefoonnumers kunnen worden gekocht en aangeboden. Vanaf 14 maart is de markt geopend op Nummerhandel.nl.

Volgens Jeroen van den Nouwland, manager van Elders Internet B.V. zijn er in Nederland ongeveer vijftigduizend speciale nummers. Voor zo'n nummer maakt het niet uit of het nu een 06-nummer of gewoon een netnummer is. Het belangrijkste is dat het telefoonnumer uit een handige cijfercombinatie bestaat, of omgezet kan worden in bijvoorbeeld een naam. Voorbeelden hiervan zijn 020-123456 of 06-jacobsen.

Het is niet zo dat Nummerhandel.nl zelf nummers aanbiedt op haar site. "Wij hebben geen contact met providers. Het is de bedoeling dat mensen zelf hun telefoonnummers te koop aanbieden. Nummerhandel.nl moet een marktplaats worden voor telefoonnummers",aldus Van den Nouwland.

Uit onderzoek van Elders zou blijken dat vooral het midden- en kleinbedrijf geïnteresseerd is in de telefoonnummers. Van den Nouwland verwacht dat het gros van de aanbieders vooral uit particulieren zal bestaan. "Ondernemers hebben vaak hun telefoonnummers op visitekaartjes staan, van hen verwachten we dan ook weinig aangeboden nummers. Particulieren hebben daarentegen bijvoorbeeld vaak een of meer pre-paid nummers", aldus de Elders manager.

Omdat Elders zelf geen nummers aanbiedt, zal het bedrijf volgens Van den Nouwland alleen aan eventuele bannerinkomsten gaan verdienen. Nummerhandel.nl is vanaf 14 maart te bezoeken. Elders Internet B.V. is verder eigenaar van Gsm.nl, Snel.nl en Diga4u.nl.

Deel dit bericht

6 Reacties

Lucas

Niet zo slim van ze. Het is volgens de telecommunicatiewet namelijk verboden om in nummers te handelen. Als daarvan blijk is, kan de OPTA het nummer namelijk intrekken. Maakt het bedrijf niet geloofwaardiger. Men is zeker op zoek naar alternatieve inkomstenbronnen nu er langzaam minder GSM´s verkocht worden.

andere jeroen

Leuk: juist een aardig idee: ik wil zelf ook graag mijn nummer uitzoeken/een aardig nummer hebben (liever dan een extra frontje..).Het is trouwens NIET verboden: het is verboden om nieuwe nummers aan te vragen met het kennelijke doel die te verhandelen. Dus heb je een nummer of zoek je een nummer dat kan en mag. De OPTA die alle nummers in Ned. registreert wil voorkomen dat providers bijv. BEN/Libertel alleen mooie nummers willen en zo het nummerplan van OPTA door elkaar gooien. OPTA is zelfs van plan nummers te gaan veilen omdat er veel belangstelling is voor mooie nummers: sommige providers vragen al meer geld voor aparte nummers. Dus dit is pas een eerste stap in deze richting. Ik ben benieuwd wat ik met een telefoonnummer kan doen.

anita

Saaie telefoonnummers interessant maken is toch prima? Nieuw idee moet je een kans geven en eerst even bekijken (dat kost in ieder geval niets).

Lucas

Het is niet dat ik een leuk idee wil torpederen, maar als ondernemer moet je wel eerst je huiswerk doen voordat je iets lanceert. De veiling van nummers door de OPTA heeft absoluut NIETS te maken met mobiele nummers. Deze worden in blokken door de OPTA aan de mobiele operators toegekend. Deze nummerhandel is gewoon onmogelijk, omdat particulieren helemaal geen eigenaar zijn van een nummer, maar dit slechts in gebruik krijgen van een mobiele operator. Bij handel voor geldelijk gewin mag en zal de OPTA deze nummers intrekken.

AW Jacobs

Ik ben het helemaal met de schrijver eens en ik vond het een zeer interessant onderwerp. Goed geschreven stuk!!

Chris

Nou weet ik niet of contractovername toegestaan is bij mobiele telefoonnummers, maar bij de vaste telefonie is dat mogelijk voor 50 euro. (Een belachelijk hoog bedrag trouwens) Maar de vorm van handel zoals hier is voorgesteld is volgens de beleidsregels nummerhandel van opta wel degelijk mogelijk. De speerpunt van de opta is dat er geen belachelijk hoge bedragen gerekend worden door de telecombedrijven voor nummers die betrekking hebben op bepaalde bedrijfstakken (zoals 0800-schilder), waardoor deze weer op de consument doorberekend worden. Een prijsverschil mag er dus wel zijn maar met mate. Bij overdrage van nummers wordt vooral gelet of het nummer enkel en alleen is aangeschaft met de bedoeling deze te verhandelen. (Dat kan blijken uit het feit dat je er nooit mee gebeld hebt) Anders zullen er mensen zijn die grote partijen telefoonnummers inkoopt in de hoop dat er een paar mooie nummers bij zitten die ze kunnen verhandelen. Op deze manier worden de 10-cijferige combinaties wel onredelijk snel uitgeput. Maar het verkopen van een nummer die je hebt aangeschaft met de initiele bedoeling deze te gebruiken is in principe toegestaan mits er geen onredelijk hoge bedragen worden gevraagd. Wat onredelijk is wordt wel even in het midden gelaten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond