Deel dit artikel
-

Marktplaats voor verhurende buurtbewoners

Een marktplaats voor hurende en verhurende particulieren. Dat is wat Hurenvanburen.nl wil zijn.

Begin vorige maand lanceerde Cees Zwart de site Hurenvanburen.nl. Via de site kan iedereen zijn gereedschap, fiets of cd's verhuren. "De site biedt een lucratieve mogelijkheid voor het verhuren van álles dat je niet dagelijks nodig hebt," zegt Zwart.

Zwart verdient aan de verhuurders. Voor een bedrag van 12 euro per jaar, mogen zij tien objecten verhuren. De eerste drie maanden is verhuren gratis.

Dat het succes van Hurenvanburen.nl afhankelijk is van voldoende aanbod, weet Zwart maar al te goed. Om die reden start hij regionaal, namelijk in de Zaanstreek. Het idee is namelijk dat mensen spullen huren van buurtgenoten. Om in een beperkt regionaal gebied een behoorlijk aanbod te hebben, is focus nodig.

Zwart doet zelf de marketing, die zowel on- als offline plaatsvindt. Zo laat hij onder meer flyers uitdelen en rijdt hij zelf rond in een bestickerde auto.

Concurrentie
Hurenvanburen is niet de enige site in Nederland die zich op de particulieren verhuurmarkt richt. Zo is er het eerder dit jaar gestarte Leentjebuur.com. Een andere site, Buurtlink.nl, probeert buurtbewoners met elkaar in contact te brengen; bewoners kunnen onder meer spulletjes aan elkaar verhuren. En dan is er nog Marktplaats, waar ook een aanbod van te verhuren objecten aanwezig is.

Hoe denkt Zwart een site als bijvoorbeeld Marktplaats te kunnen verslaan? "Op Marktplaats is de mogelijkheid om te huren/verhuren lang niet zo gebruiksvriendelijk als bij Hurenvanburen. Bij ons tik je bijvoorbeeld een postcode in, en dan zie je wie wat verhuurt in je eigen omgeving. Bij Marktplaats gaat het zoeken lastiger."

Risico's
Het verhuren van een decoupeerzaak aan een onbekende, lijkt een riskante zaak. Hurenvanburen geeft op haar site tips om met de risico's om te gaan. Ook staan op de sites verschillende documenten, waaronder een huurcontract.

De site zelf zegt niet meer te zijn dan een platform, en is om die reden naar eigen zeggen op geen enkele wijze verantwoordelijk voor de onderlinge overeenkomsten tussen huurders en verhuurders.

Foto door: jipol (CC)

Deel dit bericht

3 Reacties

Rik

Ook Huurparticulier.nl is dit jaar online gegaan. Gratis voor gebruikers.

Polle

Hoe verdedigbaar is dit concept? Waar komt de vraag vandaan, is deze onderbouwt met een onderzoekje? Waarom ziet de site er zo karig uit en wordt er een hotmailadres gebruikt? Waarom Engelse keywords in de titel? Hoe draai je break-even met zulke geringe opbrengsten, arbeidsintensieve persoonlijke support en diverse gratis concurrenten? Alles leuk en aardig, maar ik voorspel een zware toekomst voor dit grapje.

Ansgar

"Bij ons tik je bijvoorbeeld een postcode in, en dan zie je wie wat verhuurt in je eigen omgeving. Bij Marktplaats gaat het zoeken lastiger."Bij Marktplaats is zoeken zelfs makkelijker, er zitten al default afstanden in. De trend is juist niet huren, maar tijdelijk eigendom. Je hebt een ladder nodig, je koopt een tweedehands op Marktplaats, gebruikt het en verkoopt het door. Geen BTW afdracht en zelfs de kans om met winst te verkopen.Zie ook Future Shop ( http://www.auctionculture.com )

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond