Deel dit artikel
-

Massa-ontslag bij Peloton, CEO stapt op

Na geruchten dat Amazon en Nike interesse hebben in de overname van hometrainmaker Peloton Interactive, volgt vandaag het nieuws over het ontslag van 2800 werknemers en het aftreden van CEO John Foley. Spotify CFO Barry McCarthy neemt zijn plaats in.

De 2800 banen vormen ongeveer 20 procent van het wereldwijde personeelsbestand. Bezuinigingen komen ‘op elk niveau van de organisatie’.

Afgelopen kwartaal leed Peloton een verlies van 439 miljoen dollar,vorig jaar nog een winst werd behaald van 64 miljoen dollar. De aangepaste EBITDA daalde van 117 miljoen dollar positief naar 267 miljoen dollar negatief.

Peloton ontwikkelt hometrainers en loopbanden met onlinetrainingen door populaire instructeurs. De vraag naar de thuisfitnessapparatuur is fors toegenomen door de pandemie. Dit najaar daalde die belangstelling weer nadat de sportscholen weer opengingen.

Het vertrek van Foley was de nadrukkelijke wens van de activistische aandeelhouder Blackwells Capital. Die had onder meer kritiek op het inhuren van zijn vrouw als een belangrijke leidinggevende. Zij legt deze taak nu neer.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond