Deel dit artikel
-

MasterCard neemt belang in iZettle

MasterCard is een van de bedrijven die deelneemt in een nieuwe financieringsronde voor iZettle. De iPhone- en iPadkassa voor ambulante ondernemers krijgt hiermee 25 miljoen euro nieuw kapitaal.

Op zijn site bevestigt MasterCard het niet, maar Techcrunch meldt dat het creditcardbedrijf een van de nieuwe eigenaren van iZettle is. Voor MasterCard is het een strategische participatie om greep te houden op een nieuwe ontwikkeling op de Europese markt.

Twee andere nieuwe aandeelhouders zijn de investeringsbedrijven Northzone en Greylock Partners. De zittende aandeelhouders, onder wie Index Ventures, gingen ook mee in deze nieuwe financieringsronde.

IZettle uit Zweden gebruikt het geld om zijn betaalproduct door te ontwikkelen en de gestage Europese uitrol te financieren.

Het bedrijf levert een kastje en software die een iPhone of iPad omvormt in een volwaardige draagbare kassa. Ambulante ondernemers kunnen er geld mee innen via een bankpas of creditcard. Bovendien is ‘contactloos betalen’ mogelijk. Nieuwe bankpassen bevatten net als tegenwoordige smartphones radiochips die draadloze betalen mogelijk maken. De pashouder hoeft zijn pas enkel langs een terminal te zwaaien om een betaling te verrichten.

IZettle is momenteel actief in Scandinavië en Engeland.

Concurrenten van het bedrijf zijn Square uit Amerika en Paypal Here, dat volgend jaar naar Europa komt. Het ligt voor de hand dat Google Wallet ook zal aansluiten in dit rijtje, maar daarover heeft technologiebedrijf nog geen concrete verwachtingen over uitgesproken.

Vorige week publiceerden de Zweden een voor mobiele ontwikkelaars aantrekkelijke nieuwigheid. De nieuwe API stelt hen in staat om geld te gaan innen in de fysieke wereld, zowel via bankpassen als met contant geld.

Foto: Anton Johansson (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond