Deel dit artikel
-

Max Verstappen zorgt voor kijkcijferrecord Ziggo-netwerk

De Formule 1-slotrace trok zondag een recordaantal kijkers en zorgde ook voor een extreem hoog dataverbruik in de middag bij Ziggo. Gisteren keken er in totaal ruim 5,3 miljoen mensen naar de race in Abu Dhabi. Het record van het totale dataverbruik in de middag is gisteren met 7 procent verder aangescherpt.

Het vorige kijkcijferrecord stond op naam van de Formule 1-race van Zandvoort in september 2021. In totaal keken er op dat moment bijna 3,5 miljoen mensen, waarvan ruim 425.000 via Ziggo GO, de mobiele app. Het oude record is daarmee met ruim 1,8 miljoen verbroken.

Via Ziggo GO keken gisteren 416.000 mensen op hun smartphone of tablet naar de Formule 1-afsluiting van dit jaar. Daarmee blijft het record staan op 557.000, dat werd gevestigd tijdens de Formule 1-race in Mexico van 7 oktober 2021.

De slotrace in Abu Dhabi was door Ziggo voor heel Nederland gratis beschikbaar.

Naast het aantal kijkers is ook het record aan totale dataverbruik in de middag met 7 procent verscherpt. Het vorige record werd afgelopen maand nog tijdens de invoering van de gedeeltelijke lockdown gevestigd. Het verbruik is vergelijkbaar met 30.000 gelijktijdig online gestreamde HD-films of -series of circa 8.000 in UHD/4K-kwaliteit.

Vanavond zendt Ziggo Sport een extra Formule 1 Café uit waarin wordt teruggeblikt op de race van Max Verstappen. De traditionele eindejaarsinterview met hem is op maandag 20 december om 22.30 te zien op Ziggo Sport.

De WK-race van Max Verstappen op het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi was ook duidelijk zichtbaar op het monbiele netwerk van KPN. Vele F1-fans keken de race via 4G en 5G van KPN. Gedurende de wedstrijd die om 14.00 uur begon was er tot wel 60 procent meer mobiel downloadverkeer dan op een normale zondagmiddag. De piek lag rond de spannende laatste ronde waarbij Max Verstappen zijn titelrivaal Lewis Hamilton uiteindelijk wist te verslaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond