Deel dit artikel
-

Viaplay in maart van start, Grand Prix van Zandvoort ook bij de NOS

Viaplay wordt in maart 20221 in Nederland gelanceerd. Vanaf deze datum brengt de streamingsdienst van Nordic Entertainment Group (NENT) naar eigen zeggen een uniek aanbod aan premium live sport, Viaplay Originals, internationale films en -series, en content voor kinderen.

Viaplay beschikt over een ruim en divers aanbod aan sport zoals Formule 1 met nationale held Max Verstappen en PDC Darts met drievoudig Wereldkampioen Michael van Gerwen. Maar ook de Matchroom snooker en pool evenementen en alle KSW mixed martial arts toernooien zijn te zien via de streamingsdienst.

Onder de naam Viaplay Originals zullen verder meer dan dertig originele producties beschikbaar zijn, waaronder ‘Love Me’, ‘The Box’, ‘Honour’, ‘Threesome’ en de winnaar van de Canneseries 2020 ‘Partisan’.

Een abonnement, van 13,99 euro per maand, kan direct bij Viaplay worden afgesloten of via verschillende partners, waaronder VodafoneZiggo en KPN.

De Grand Prix van Zandvoort is de komende drie jaar overigens live bij de NOS te zien. Dit is onderdeel van de overeenkomst die de NOS heeft gesloten met rechtenhouder Nordic Entertainment Group (NENT). Ook heeft de NOS het recht bemachtigd om in het nieuwe Formule 1 seizoen drie minuten van de kwalificatie en een ruime samenvatting – maximaal 15 minuten – van iedere Grand Prix uit te zenden.

“We zijn blij met deze uitkomst”, zegt Gerard Timmer, algemeen directeur bij de NOS. “Met dit rechtenpakket, met ruime samenvattingen van alle races en de Grand Prix van Zandvoort live, is de Formule 1 voor iedereen in Nederland toegankelijk en bereikbaar. Dat is winst voor de sport, het Nederlandse publiek en voor de publieke omroep.”

Nederland wordt het elfde land ter wereld waar Viaplay beschikbaar zal zijn en tegen het einde van 2023 zullen tenminste vijf andere markten volgen.

Voetballiefhebbers worden op hun wenken bediend met Bundesliga voetbal, vrouwenvoetbal uit de Italiaanse A-serie en de Zweedse Damallsvenskan. Vanaf augustus 2022 wordt dit rijtje aangevuld met Premier League voetbal.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond