Deel dit artikel
-

Mede-oprichter Facebook verkoopt weer aandelen

Dustin Moskovitz, medeoprichter van Facebook, heeft wederom 450.000 aandelen in het sociale netwerk verkocht voor omgerekend 8,3 miljoen dollar. Tot nu toe heeft hij al 1,35 miljoen aandelen van de hand gedaan.

Zijn vermogen wordt daarmee nu geschat op 26,2 miljoen dollar. Moskovitz heeft nog zo’n 132 miljoen aandelen, maar de laatste dagen verkoopt hij volgens opgaven 150.000 aandelen per dag. Dat is opvallend omdat de koers ongeveer zijn laagste punt ooit heeft bereikt: 17.73 dollar.

De 28-jarige Moskovitz deelde ooit een studentenkamer met Mark Zuckerberg en richtte samen met hem in 2004 Facebook op. Lang heeft hij het niet volgehouden. In 2008 ruilde hij Facebook in voor zijn eigen onderneming Asana, dat zich op zakelijke gebruikers richt.

Ten tijde van de beursgang van Facebook in mei werd Zuckersmans kamergenoot nog gerekend tot de ‘jongste selfmade miljardairs ter wereld’. Die miljarden zitten er met de huidige koers niet meer in. Aangezien de ex-Facebooker naar eigen zeggen ‘huivert van luxe’, is het voorstelbaar dat het geld voor zijn onderneming wordt gebruikt.

Zuckerberg zelf heeft beloofd dat hij zijn aandelen het komende jaar niet zal verkopen om het vertrouwen te herstellen.

Deel dit bericht

3 Reacties

Kees

straks is het geen drol meer waard en wordt het van de hand gedaan voor kleingeld , net zoals myspace ed…dus slim om nu te verkopen …

Erik D.

@Kees
Wat is straks?

Facebook zal pas niks meer waard zijn wanneer een ander social network hun zal aftroeven zoals destijds FB bij MySpace had gedaan.

luchtbel

Nog een jaar of wat en iedereen vraagt zich af waarom ze in godsnaam deze aandelen ooit hebben gekocht. De volgende zeepbel wordt Apple zeker als het gezondheidsclaims gaat regenen van nabestaanden van werknemers die onder erbarmelijke omstandigheden het loodje hebben gelegd in China.
Het voordeel voor facebook is dat er nog geel bloed aan kleeft.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond