Deel dit artikel
-

Media Markt gaat elektronica verhuren

Media Markt gaat elektronica verhuren op maandbasis, met de optie tot aankoop, en sluit daartoe een samenwerking met fintechbedrijf Grover. Dat is ook in Nederland actief, al draait de proef momenteel enkel in Duitsland.

Xbox’en, PlayStations, tv’s, fotocamera’s, telefoons, games en wearbles. Klanten van Media Markt in Duitsland kunnen sinds afgelopen vrijdag uit deze en nog honderden andere producten kiezen om te huren. Een iPad kost bijvoorbeeld zestig euro per maand, een consolespel acht euro.

Met dit nieuwe aanbod wil Media Markt een nieuwe groep klanten naar zijn site lokken en de bestaande groep nieuwe redenen geven de beurs te trekken. De URL (/shop/mietwochen) doet vermoeden dat het om een tijdelijke actie gaat die over enkele weken weer is afgelopen. Het gaat echter om een test, met uitzicht op vaste implementatie.

De huuroptie wordt aangeboden in samenwerking met de startup Grover uit Berlijn. Dat is geen typisch verhuurbedrijf, maar een onderneming met een achtergrond in fintech. De elektronica worden vermarkt als financieel product.

Een huurperiode is minimaal een maand. Er zit geen maximum aan. De helpdesk van Grover vertelt aan Emerce dat klanten het product net zo lang mogen huren als ze willen. Zodra ze het volledige aankoopbedrag hebben betaald aan huur kunnen ze nog drie keer huur betalen om het product daadwerkelijk te kopen.

In het huurbedrag zit ook een verzekering die het product voor vijftig procent dekt.

Grover is ook actief in Nederland met een vertaalde site en een helpdesk met een lokaal telefoonnummer.

Het is niet bekend of Media Markt Nederland ook een actie wil doen met Grover. Media Markt test nieuwigheden vaak eerst op een specifieke markt voordat ze naar de andere landen worden uitgerold waar het actief is.

Foto: Widhi Rachmanto (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond