Deel dit artikel
-

Media Markt koopt Redcoon voor uitbreiding online activiteiten

De online winkelketen voor elektronicaproducten, Redcoon, is overgenomen door Media-Saturn Groep, het moederbedrijf van Media Markt.

Voor Media-Saturn Groep, ook eigenaar van Saturn, dat consumentenelektronica verkoopt, is de overname een goede manier om de online activiteiten van het concern uit te breiden. Een overnamebedrag wordt niet bekend gemaakt.

Rolf Hagemann, financiele baas van de Media-Saturn Groep en directielid: “Met de overname krijgen we toegang tot de e-commerceactiviteiten in Duitsland en negen andere Europese landen. De onderneming zal voortaan de online activiteiten van onze merken Media Markt en Saturn als zelfstandige unit uitbreiden.“

Het eigen prijsbeleid van de verschillende vestigingen van Media Markt maakt het tot nu toe lastig voor Media-Saturn Groep om de online strategie in te zetten. Redcoon, aanwezig in 10 Europese landen, waaronder Nederland, is uitsluitend actief in het online segment.

“Met de integratie in de Media-Saturn Groep hebben we onze toekomst in de internethandel en de groei van het bedrijf gewaarborgd“, legt redcoon-chef Reiner Heckel uit. “We zien in deze fusie veel kansen voor synergie-effecten.”

Het was al bekend dat het moederbedrijf van Media Markt de overname van Redcoon, in 2003 opgericht door een oud-medewerker van Media Markt, overwoog.

Redcoon verkoopt naast consumentenelektronica ook onder meer boeken en muziekinstrumenten. Voor het lopende boekjaar verwacht Redcoon een omzet van 402 miljoen euro.

De mededingingsautoriteiten moeten de overname nog goedkeuren.

Deel dit bericht

1 Reactie

Yasin

Als ik een 0 kon zetten had ik die eropgezet. Met btw vrije dag is de prijs van tv 200 euro om hoog gegaan. Er wordt excuses aangeboden. Deze accepteer ik niet. Zij maken een fout met systeem en ik ben er de dupe van. Michel polak is de naam die stoer op de werkvloer deed en mij op een niet vriendelijke manier benadert. Hij bemoeit zich in mijn gesprek met een medewerker. Slechte zaak media markt Arnhem

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond