Deel dit artikel
-

Media Markt krijgt primeur Real Sense-technologie

Vanaf volgende week zijn de eerste computers met Intel RealSense-technologie verkrijgbaar bij alle 46 Media Markt-vestigingen in Nederland. Intel RealSense-technologie maakt natuurlijke interactie met de computer mogelijk via gebaren en lichaamstaal.

Intel RealSense-technologie is een combinatie van software en een slimme 3D-camera voor laptops, 2-in-1 apparaten en All-in-One’s. De 3D-camera is compact en voorzien van lasers, lenzen en slimme chips waarmee computers in staat zijn om in 3D te ‘zien’. Bewegingen met vingers en handen, gelaatstrekken en emoties worden automatisch herkend.

Ook zijn voorwerpen in 3D te scannen en vervolgens te 3D-printen. Ook is het mogelijk om de achtergrond in een videoconversatie automatisch te verwijderen en te vervangen door een andere achtergrond – net zoals met het groene scherm van de weerman, maar dan op je eigen computer.

Begin volgend jaar zullen reeds tientallen applicaties beschikbaar zijn, waaronder games, video-conferencing en 3D-scan toepassingen.

Vanaf 22 december worden in alle 46 Media Markt-vestigingen in Nederland hands-on demonstraties gegeven van Intel RealSense-technologie op een Lenovo B50-30 Desktop All-in-one en een Asus N551JQ laptop.

Media Markt Nederland is de eerste retailer waar deze technologie wordt gedemonstreerd aan klanten. Klanten kunnen een gratis een 3D-scan van hun gezicht laten maken en deze zelf verspreiden via sociale media.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond