Deel dit artikel
-

MediaMarkt Nederland: In store pick ups verdubbelen

Het aantal klanten dat op MediaMarkt.nl iets bestelt en ophaalt in de winkel is afgelopen half jaar verdubbeld. Het online filiaal loopt goed en groeit, naar eigen zeggen, harder dan de markt.

Dat is een van de weinige specificaties die moederbedrijf Media-Saturn vanochtend over zijn Nederlandse digitale filiaal communiceerde bij de publicatie van de kwartaalcijfers.

Twaalf procent van de online bestellingen wordt nu in de winkel opgehaald, terwijl dat in het eerste kwartaal zes procent was. De conversieratio (aantal bezoekers dat koper wordt) steeg ook naar een record: 1,3 procent.

Omzetcijfers van de Nederlandse webshop geeft het bedrijf dit keer niet. In het tweede kwartaal lag dat bedrag tegen de twintig miljoen euro.

Over heel 2011 boekten MediaMarkt en zusterbedrijf Saturn internationaal een online omzet van 348 miljoen euro. Daar zijn ze nu al ver overheen. In het afgelopen kwartaal ging het verkooptotaal van dit jaar door de half miljard.

In absolute aantallen is dat veel, maar bekeken vanuit de omzet van het concern is dat vooralsnog een kleine bijdrage aan het totaal.

Daarbij moet worden aangetekend, dat het bedrijf in maar drie landen online winkels exploiteert.

Foto: David Berkowitz (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond