Deel dit artikel
-

Omzet MediaMarkt.nl nadert twintig miljoen

De Nederlandse webwinkel van MediaMarkt boekt in het tweede kwartaal een omzet van negentien miljoen euro. Dat is ongeveer evenveel als vorig kwartaal, maar de groei is toch aanzienlijk.

Vanochtend publiceerde moederbedrijf Metro Group de financiële resultaten over het tweede kwartaal. Behalve een omzetgroei van 1,8 procent tot 15,8 miljard euro en een nettoverlies van 28 miljoen euro toonde het ook vrij nauwkeurig de resultaten van de eerste online filialen. Daar valt ook Nederland onder.

De Nederlandse digitale omzet lijkt op het eerste oog vrij stabiel ten opzichte van het vorige. Over beide periodes werd een verkooptotaal gerealiseerd van een kleine twintig miljoen euro.

De lokale webshop zag het aantal bezoeken met ruim een miljoen dalen en de de conversie zakte wat in. Verrassend is echter de gemiddelde orderwaarde. Die verdubbelde bijna van het eerste op het tweede kwartaal. En het aantal online bestellingen dat in de winkel werd opgehaald, nam met de helft toe.

MediaMarkt.nl in het tweede kwartaal:

MediaMarkt.nl in het eerste kwartaal:

De omzet van alle digitale activiteiten van MediaMarkt, Saturn en de aangekochte dochter Redcoon kwam uit op 322 miljoen euro.

De digitale resultaten van deze drie Metrobedrijven zijn niet representatief voor de hele divisie en het hele concern. Media-Saturn is in slechts vier landen actief met webwinkels. Het heeft fysieke filialen in zestien landen wereldwijd. Nederland en Oostenrijk golden als digitale proeftuinen. Duitsland is het eerste grote land waar de ervaringen op schaal worden geïmplementeerd. Media-Saturn heeft nog maar vrij kort een digitale strategie. De totstandkoming daarvan kwam, door wisselende meningen van bestuurders en aandeelhouders, moeizaam tot stand.

Om het resultaat te verbeteren, wil Metro Group meer items van hun huismerken verkopen. Twaalf procent van de omzet van bijna zestien miljard is afkomstig uit handel in eigen merken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond