Deel dit artikel
-

MediaMarkt stapt in re-commerce

Het moederbedrijf van MediaMarkt en Saturn neemt een minderheidsbelang in Flip4new. De bedrijven gaan geld verdienen aan afgedankte elektronica.

Financiële details geeft Media-Saturn Group niet, maar bevestigt wel dat het om een minderheidsbelang gaat.

Flip4new werkt sinds oktober 2010 al met Saturn samen. Klanten van de elektronicaketen kunnen hun elektronische afdankertjes inleveren bij Flip4new. In ruil daarvoor krijgen ze een tegoedbon die ze bij Saturn kunnen besteden. Het bedrijf bekijkt ondertussen of ze de tweedehandsjes nog een facelift kunnen geven om te verkopen.

Media-Saturn wil de re-commercedienst ook bij zijn andere labels gaan aanbieden. Dat zijn onder meer MediaMarkt en Redcoon.

Het opvallende is dat Media-Saturn in de zomer van 2011 nog in de race was om reBuy.de te kopen. Dat is een concurrent van Flip4new. De ervaringen uit het voorgaande jaar smaakten kennelijk naar meer. De onderhandelingen die tot de overname moesten leiden, flopten vanwege interne strubbelingen. Om diezelfde reden ging de overname van iBOOD niet door.

Of en, zo ja, wanneer MediaMarkt en Saturn in Nederland re-commerce gaan bieden, is niet bekend.

Foto: Gian Cayetano (cc)

Deel dit bericht

1 Reacties

A. Fest

Bedrijven zien de trend van hergebruik meer en meer. Fabrikanten zien de trend minder zetten, want meer hergebruik betekent minder nieuw omzet. Mooie voorbeelden zijn http://www.flip4new.de en http://www.usedrouter.eu. Welke impact deze trend daadwerkelijk gaat hebben op de nieuw omzet, moet nog blijken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond