Deel dit artikel
-

Metro Group opent investeringsafdeling

De internationale retailketen Metro Group opent een investeringsvehikel voor deelnemingen in internetbedrijven. De investering in iBood is de eerste in wat een hele reeks moet worden.

Metro Innovations Holding is de naam van de entiteit die is gericht op investeringen in internetbedrijven. De ligt voor de hand dat dat participaties zijn op de terreinen e-commerce, logistiek en elektronica.

De eerste participatie van de baas van deze aparte afdeling, de Nederlander Pieter Haas, is in dagaanbiedingensite iBood. Dat werd eind vorige week bekend. Daarnaast vergrootte het innovatiebedrijf zijn belang in Flip4new, een re-commercebedrijf waar Metro in 2012 instapte. In dat jaar stond Flip4new ook te boek als Europa’s snelst groeiende internetbedrijf.

Het is opmerkelijk dat Metro Group een apart bedrijf moet inrichten om, na jaren van wikken en wegen, een vorm te vinden om zich te mengen in de internetwereld. Het innovatiebedrijf staat formeel ietwat op afstand van de dagelijkse operaties. Dat kan belangenverstrengelingen en strategische dwarsbomen voorkomen.

Metrodochters als Media Markt, Saturn en Redcoon kunnen makkelijk inhaken op de contacten, kennis en expertise van de participaties van de nieuwe holding.

Foto: tiff seattle (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond