Deel dit artikel
-

Meer dan 10 miljoen mobiele internetters in Nederland

Het aantal telefoons met mobiel internet is begin dit jaar gestegen tot 10,5 miljoen. Nederlanders zijn aanmerkelijk meer data gaan verstoken via hun mobiel. Ze laten sms vallen als een baksteen.

Dat blijkt uit marktcijfers over het eerste kwartaal van 2013 die Autoriteit Consument & Markt vandaag publiceerde.

“Met 268.000 nieuwe aansluitingen in dit kwartaal komt de meeste groei op deze markt uit mobiele abonnementen met toegang tot internet. Het aantal abonnementen met mobiel breedband is gegroeid naar 10,5 miljoen. Er wordt 58 procent meer data gebruikt; 7,2 petabyte in het eerste kwartaal van 2013 ten opzichte van 4,6 petabyte in dezelfde periode het jaar ervoor.”

We zijn iets minder gaan bellen, minus een procent, en significant minder gaan sms’en. Het aantal berichten daalde met 36 procent, van 2,3 miljard naar 1,4 miljard. Dat is een probleem voor mobiele operators zijn verliezen steeds meer de greep op de mobiele beller. Enkel voor dataconnecties onderweg is de operator echt nodig. Alle andere diensten zijn ook bij over the top-spelers (OTT) te vinden en zijn staan daarom vaak als apps prominent op het openingsscherm van veel smartphones.

Foto: KC Wong (cc)

Deel dit bericht

6 Reacties

Petra

Zag een tijdje terug eeninfographic waaruit de grote groei van mobiel gebruik in Nederland bleek. Alleen al het online opzoeken van personen en/of bedrijven was 190% gestegen ten opzichte van een jaar ofzo eerder. Vooral groei van Android en Apple was opvallend: http://nieuws.places.nl/infographic-mobiel-gebruik-telefoonboek-stijgt/

van Deurzen

misleidende titel: 10,5 miljoen mobiele telefoons die internet op kunnen, zijn geen 10,5 miljoen mobiele internetters.. Kijk ik naar mezelf heb ik 5 telefoons thuis liggen (vooral oudjes die ook internet op kunnen…) dus stel nou gemiddeld 3, dan 3 miljoen mobiele internetters, dan nog alle te oude en te jonge NL-ers eraf; misschien 2 miljoen??? Oftewel titel onjuiste!

Alifar

Mooie infographic Petra.

Eric van Hall

@van Deurzen. De titel pakt lekker de aandacht. Feit blijft dat het gebruik van mobiel internet heel hard groeit en dat de Telco’s het daar best moeilijk mee hebben. Dat is meer de teneur van het artikel.

De infographic van @Petra is inderdaad mooi. Geeft de trend goed weer.

Helaas worden al die miljoenen mobiele internetters nog maar heel beroerd bediend. Er zijn namelijk maar weinig websites echt geschikt voor smartphones.

In dit artikel staat hoe je op 6 punten je website kunt testen om te zien of hij geschikt is voor smartphones, en hoe je problemen op dat gebied kunt verhelpen:

http://mediaweb.nl/is-je-website-geschikt-voor-smartphones-doe-de-test

(Disclaimer: dit is een blogpost van mijzelf, maar ik denk relevant voor dit onderwerp).

Ravian

Klopt En dat weten ze ook dus gooien ze de prijzen om hoog want wij zijn verslaafd ik heb lekker een sim only via http://www.belkostenwijzer.nl/ Telfort top super koopje 18 euro per maand en me oude 4S top

Davey Primo - DYR

00165535509990016553550999

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond