Deel dit artikel
-

Meer dan 20 miljoen gebruikers voor Prezi

Het immens populaire online presentatieprogramma Prezi, een soort virtuele PowerPoint, heeft inmiddels ruim 20 miljoen gebruikers, twee keer zoveel als een jaar geleden.

De groei gaat snel, met een miljoen nieuwe gebruikers per maand. Iedere seconde wordt een nieuwe ‘prezi’ aangemaakt, zo meldt het bedrijf.

Prezi heeft een gratis webversie en een betaalde versie van 159 dollar per jaar. Prezi is in feite een Flash-programma. Dat formaat, hoewel niet populair meer op het web, is bewust gekozen omdat animaties in HTML nog moeilijk gerealiseerd kunnen worden. En juist die animaties is wat Prezi onderscheidt van bijvoorbeeld PowerPoint of Apples Keynote.

Gisteren kondigde het bedrijf een verdere uitbreiding aan van zijn platform. Zo kan nu ook audio aan presentaties worden toegevoegd.

Prezi bestaat nog maar relatief kort. Het bedrijf werd in 2009 opgericht door Adam Somlai-Fischer, Peter Halacsy en Peter Arvai (foto). Ontwerper Somlai-Fischer had de eerste Prezi versies al in 2001 ontwikkeld voor eigen gebruik.

Deel dit bericht

1 Reacties

Aernoud de Vries

Ook in Nederland zijn veel Prezi-gebruikers, waaronder steeds meer bedrijven, die de creatieve en de dynamische mogelijkeheden van Prezi t.o.v. Powerpoint hebben ontdekt.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen ten aanzien van Prezie, wordt dan lid van de speciale Nderlandse LinkedIn groep Prezi Nederland: http://www.linkedin.com/groups?home=&gid=4870602

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond