Deel dit artikel
-

Meer bedrijven wijden zich aan Google Android

Vodafone, SonyEricsson en Garmin zijn drie opvallende bedrijven in de lijst van 14 die zich committeren aan Googles mobiele besturingssysteem Android.

Veertien nieuwe bedrijven treden toe tot de Open Handset Alliance, de bedrijvengroep die zich ertoe verplicht software en diensten te ontwikkelen voor het mobiele besturingssysteem Android. Daarmee komt het totaal op 47 bedrijven, voornamelijk technische bedrijven, operators en softwaremakers.

De meeste bedrijven die zich gisteren aan het platform verbonden, zijn technische bedrijven.

Een vreemde eend in de bijt lijkt het navigatiebedrijf Garmin. Garmin is de eerste uit de GPS-markt die zich aan Android verbindt. De intenties van de Amerikaanse zijn niet bekend.

De toetreding van het geplaagde SonyEricsson betekent dat nu de meeste grote telefoonmakers aan een Android-telefoon werken. LG, HTC, Motorola en Samsung gingen SonyEricsson al voor. Enkel Nokia ontbreekt aan het lijstje. De Finnen werken echter aan een eigen open source besturingssysteem, in de vorm van Symbian. De Symbian-code komt pas in 2010 op de markt.

Vodafone is de vierde Europese operator die met Android gaat werken. Eerder zegden T-Mobile, Telecom Italia en Telefónica hun steun al toe.

Android is voor meer dan alleen mobiele telefons te gebruiken, zei Googles Rich Minor vorig jaar in een interview met Emerce. Zijn Android is ook te verwerken in set top boxen, mini-computers en navigatiesystemen, wat mogelijk de belangstelling van Garmin verklaart.

Vorige maand kwam bij T-Mobile Amerika de eerste Android-telefoon op de markt. De HTC G1 komt begin 2009 in Europa op de markt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond