Deel dit artikel
-

Meer koeriers- en pakketdiensten bankroet

Vooral de transportsector kreeg het in de eerste maanden van dit jaar te verduren; het aantal failliete bedrijven steeg met 70 procent tot 122. Dat waren hoofdzakelijk kleine transporteurs, aldus faillissementsdossier.nl.

Mede door de groei van het online winkelen is het aantal koeriers-, expresse en pakketdiensten de afgelopen jaren explosief toegenomen. Vooral in de transportsector legden veel bedrijven het loodje. “Iedere autobezitter die niet meer dan 500 kilogram vervoert, kan zonder diploma of kennis zo’n bedrijfje starten. Dat trekt veel geïnteresseerden, zeker nu het economisch minder gaat”, weet Floris Liebrand van Transport en Logistiek Nederland. “Hierdoor is die markt in korte tijd verzadigd geraakt. De eerste bedrijven vallen nu door de mand.”

In totaal gingen in januari en februari 2088 bedrijven failliet. Dat is een toename met 28 procent ten opzichte van de eerste twee maanden van 2011. In februari bedroeg de groei 17 procent, in januari was dat maar liefst 40 procent.

In de detailhandel bleef het aantal faillissementen ook flink stijgen. Ten opzichte van de eerste maanden van 2011 bedroeg de toename 40 procent. Naast de daling van het consumentenvertrouwen speelde ook hier de sterk gestegen interesse voor het winkelen via internet een belangrijke rol.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond