Deel dit artikel
-

Meerkat stopt met livesteamen

Meerkat stopt met livestreamen. De app heeft het gevecht met Facebook en Twitters Periscope verloren. Er komt nu een opvolger die meer op Google Hangouts lijkt.

Het grootste probleem, zegt CEO Ben Rubin tegen Re/code, is dat er te weinig gebruik werd gemaakt van de app, waardoor de groei werd beperkt. Uit een enquête van eMarketer van vorig jaar bleek ook al dat maar twintig procent van de Amerikaanse internetgebruikers wilde livestreamen.

Hoewel de app aanvankelijk enorme media-aandacht genoot, kwam het nooit verder dan plaats 140 in de app hitlijsten van App Annie.

Aanvankelijk maakte Meerlat gebruik van Twitter om gebruikers met elkaar te verbinden. Twitter, die Periscope aan het ontwikkelen was, stak daar vrijwel onmiddellijk een stokje voor. Inmiddels is ook Facebook begonnen met livestreamen.

‘Het is een startup, en dat valt gewoon niet mee’, aldus Rubin. ‘Maar het is makkelijker als je tijdig op marktomstandigheden reageert. We willen niet de kabeltelevisie van mobiel worden’.

De app wordt nog niet uit de appwinkels verwijderd en kan voorlopig gewoon gebruikt worden, maar Meerkat wordt niet verder ontwikkeld. Hoe het Amerikaanse bedrijf met een variant op Google Hangouts nog wel onderscheid denkt te kunnen maken is niet duidelijk. De concurrentie op dit gebied, met onder meer Skype en binnenkort ook Slack, is juist moordend.

Het besluit om te stoppen is een bittere pil voor investeerders. Meerkat haalde 12 miljoen dollar op van diverse investeerders, waaronder Greylock Partners.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond