Deel dit artikel
-

Meldpunt Consumentenbond voor oneerlijke reisprijzen

De Consumentenbond komt met een meldpunt waar consumenten ervaringen van consumenten met oneerlijke reisprijzen kunnen delen. Reisaanbieders op internet nemen massaal een loopje met de regels voor eerlijke en duidelijke prijzen, stelt de belangenvereniging.

De Consumentenbond bekeek zestig websites van luchtvaartmaatschappijen, vliegticketverkopers, aanbieders van pakketreizen, bungalowparken en busreizen. Geen enkele site geeft de prijzen helemaal duidelijk en correct weer.

Bij maar liefst 26 sites kwamen er tijdens het boekingsproces nog onvermijdbare kosten bij. De uitschieter is 59 euro voor een zogenoemde ‘customer service charge’ van World Ticket Center.

In ruim de helft van de gevallen ging er iets niet goed met de reserveringskosten, die waren of niet verwerkt in de beginprijs of er werd geen melding gemaakt dat reserveringskosten van toepassing waren.

Op 16 websites staan annuleringsverzekeringen bij voorbaat aangevinkt, bij acht sites de reisverzekeringen. Ryanair maakt het wel heel bont: de optie ‘zonder verzekering reizen’ blijkt verstopt in een keuzemenu waarin klanten kunnen aangeven in welk land ze woonachtig zijn. Bij sommige sites is het alleen mogelijk om te betalen met een credit card en bij easyJet bijvoorbeeld kost dit minimaal zes euro.

‘Aan deze praktijken moet paal en perk worden gesteld’, stelt directeur Bart Combée. ‘We gaan de grootste overtreders op hun gedrag aanspreken. Daarbij willen we gebruik maken van meldingen die we van consumenten krijgen.’

Deel dit bericht

30 Reacties

Arko

Schattig hoor Bart Combée, een beetje de consument proberen te helpen vanuit jullie filantropisch gedachtegoed. Onafhankelijk en betrouwbaar was het toch?

Daar geloof ik totaal niet meer in sinds jullie enorm commerciele initiatieven rondom energie inkopen, verzekeringen en wat nog meer… alles kan bij jullie worden afgesloten en je krijgt er commissies over (affiliate?).

En nu met dit reisgebeuren, straks jullie opeens de onafhankelijkste vergelijker bouwen? Allemaal eerlijk zonder extra kosten? Zijn er genoeg die het direct geloven omdat het DE Consumentenbond is.

Consumentenbond = echt zo 1999.

Jochem Vroom

Het wordt tijd voor een onderzoek van de consumentenbond over de consumentenbond.

Redactie Emerce

Twee reacties van….boze reissites soms?

Simi

De consumentenbond heeft best een punt te pakken. Met name de site van ryannair waar de keuze verstopt zit in een dropdown is verschrikkelijk, maar ook de “verplichte” handdoek-pakketten bij center parcs en meer van dat soort onzin.
Het ergste van alles is dat consumenten rekening houden met dit soort verborgen kosten bij het boeken. Voor ons even lastig, want in tegenstelling tot de vele anderen zijn onze jongerenreizen dus zonder bijkomende reserveringskosten en allerlei opties, maar gewoon rechttoe-rechtaan.
Onze gemiddelde klant maakt echter zelf wel het rekensommetje, alleen met meer frustratie omdat ze overal eerst halve boekingen in moeten gaan vullen om uiteindelijk te merken dat de reizen bij anderen duurder of even duur zijn als je gaat rekenen 🙂

Arko

Ook wij hebben wat reis projecten, maar allemaal zo transparant als mogelijk. De aangehaalde voorbeelden zal je bij ons nooit vinden en horen echt niet. Ik persoonlijk juich onafhankelijk (=NMA) onderzoek toe, maar niet van een partij welke doet alsof ze onafhankelijk zijn.

Het is gewoon een rete commerciele partij geworden met allerlei commerciele online kanalen.

ton le Blanc

Stip adverteerde in het AD op 13 dec. met een reis die niet te vinden was. vertrek dec. t/m apr.
De advertentie heb ik maar kan ik niet meesturen.
Mijn reactie en die van Stip. de oudste onderaan.

—– Original Message —–
From: a.leblanc@online.nl
To: Info STIP
Sent: Thursday, December 13, 2012 6:01 PM
Subject: Re: [ID 0110-5] Algemeen – Prijs / Beschikbaarheid

Misleidende reclame, laat maar ik zoek wel wat anders.

—– Original Message —–
From: Info STIP
To: ‘a.leblanc@online.nl’
Sent: Thursday, December 13, 2012 5:15 PM
Subject: RE: [ID 0110-5] Algemeen – Prijs / Beschikbaarheid

Geachte heer le Blanc,

Vriendelijk dank voor uw e-mail die we van u hebben mogen ontvangen.

Als u de maand januari aanklikt zult u zien dat wanneer u 2 personen invult de 8-daagse reis € 399,- per persoon is. Dit geldt ook voor de maand februari.
Het klopt inderdaad dat in de maand december de prijs € 559,- per persoon is.

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geinformeerd.

Met vriendelijke groeten,
Sharon Pieterson
Medewerker Service Center
Stip Reizen/BBI Reizen

Hogeweg 133a
5301 LL Zaltbommel
Tel: 020 – 662 22 22
Fax: 0418 – 51 03 25

Think before you print! Do you really need to print this e mail? Save energy and paper.

________________________________________
Van: a.leblanc@online.nl [mailto:a.leblanc@online.nl]
Verzonden: donderdag 13 december 2012 16:53
Aan: Info STIP
Onderwerp: Re: [ID 0110-5] Algemeen – Prijs / Beschikbaarheid

Ik schreef KONINGSTEDEN en niet arenden.
€.399,- niet te vinden Bij de prijs staat €.559,
Of lees ik ook niet goed???

—– Original Message —–
From: Info STIP
To: a.leblanc@online.nl
Sent: Thursday, December 13, 2012 4:38 PM
Subject: RE: [ID 0110-5] Algemeen – Prijs / Beschikbaarheid

Geachte heer/mevrouw le Blanc,

Vriendelijk dank voor uw e-mail die we van u hebben mogen ontvangen.

Wij hebben het voor u nagekeken. De reis Koningsarenden van Marokko bieden wij niet aan. Bedoeld u de rondreis Koningssteden van Marokko? Deze bieden wij aan met *** hotels vanaf € 399,- per persoon. Onderstaand vind u de link.

Stipreizen
http://www.stipreizen.nl/rondreizen-marokko-mrkst

BBI reizen
http://www.bbi-reizen.nl/MRKST?utm_source=krant-folder&utm_medium=offline&utm_campaign=MRKST

Deze reis bieden wij ook aan met **** hotels vanaf € 499,- per persoon.

Stipreizen
http://www.stipreizen.nl/rondreizen-marokko-mrks4

BBI reizen
http://www.bbi-reizen.nl/MRKS4?utm_source=krant-folder&utm_medium=offline&utm_campaign=MRKS4

Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en hopen u op deze of één van onze andere reizen te mogen begroeten.

Met vriendelijke groeten,
Sharon Pieterson
Medewerker Service Center
Stip Reizen/BBI Reizen

Hogeweg 133a
5301 LL Zaltbommel
Tel: 020 – 662 22 22

Fax: 0418 – 51 03 25

Think before you print! Do you really need to print this e mail? Save energy and paper.

—–Oorspronkelijk bericht—–
Van: a.leblanc@online.nl [mailto:a.leblanc@online.nl]
Verzonden: donderdag 13 december 2012 16:37
Aan: Info STIP; stip-algemeen@livecomdemo.net
Onderwerp: [ID 0110-5] Algemeen – Prijs / Beschikbaarheid

Boekingsnummer:

Naam:
A. le Blanc

Email adres:
a.leblanc@online.nl

Telefoonnummer:
0628504534

Vraag:
Vandaag zag ik een advertentie koningssteden Marokko v.a. 399.
Die is niet te vinden!

Joost

Ik zit zelf ook in de (affiliate) reissector. Maar de consumentenbond heeft hier echt wel een punt. Zeker bij al die zogenaamde onafhankelijke ticketvergelijkers zoals World Ticket Center. Als je daar een ticket boekt dan betaal je boekingskosten (ok, het reisbureau moet ook wat verdienen, geen probleem) van 25 EUR ofzo. En daarnaast nog een een ‘customer service tax’ van 53 EUR (in dit geval een retourtje Barcelona van 300 EUR).

Wat nou ‘tax’? Moet ik belasting betaling omdat ik een klant wil zijn van World Ticket Center? En tax is misleidend, omdat WTC ook wel weet dat de meeste mensen denken dat het om ‘luchthavenbelastingen’ gaat. Maar dat is helemaal niet het geval. Het is in mijn ogen gewoon ordinaire oplichting!

Natuurlijk zijn er zeker opmerkingen te plaatsen bij het onderzoek van de Consumentenbond. Maar de reissector (en nogmaals ik werk er zelf in) moet toch echt de hand in eigen boezem steken!

Andries van Moorselaar

Afgelopen jaar veel onderzoek gedaan. Bij de grote aanbieders betaal je 30 tot 85 euro per ticket, WTC is de uitschieter. Ze geven korting van 20 euro maar zetten eerst geld op tarief. En dan nog al die andere kosten. Cheaptickets zet standaard 2 euro op tarief zonder dat ze dat zeggen. Anderen zetten 20 euro op tarief en geven dan 20 euro korting. Fairtickets rekent eenmalig 25 euro per ticket, daarvan 10 euro naar kinder goed doel. Dan ook nog goedkoopst. En geen afvinken van sms-diensten, verzekeringen etc. Klant weet zelf buttons te vinden als hij iets nodig heeft. Ik ben van fairtickets dus niet onafhankelijk maar kijk zelf eens op de site en see for yourself

Jans freddy

Er word een rondreis aangeboden door het belang van Limburg, 8-daagse educatieve rondreis door Tyrkije; in de voetsporen van de apostelen door Cappacedonie.
Reisorganisator RSD Reise Service Deutschland.

Is dit te vertrouwen?

Jans freddy

Er word een rondreis aangeboden door het belang van Limburg, 8-daagse educatieve rondreis door Tyrkije; in de voetsporen van de apostelen door Cappacedonie.
Reisorganisator RSD Reise Service Deutschland.

Is dit te vertrouwen?

saelens saskia

ik heb deze week geboekt via”3 suisses” voor een rondreis in turkije voor 129 euro.ik vertrek op 5 april 2013 bij mijn terugkomst zal ik mijn beoordeling melden op deze site

Ik ben ook zeer benieuwd naar de ervaring van Saskia Saelens want er moet een adder onder het gras zitten bij een dergelijek aanbieding

Ik ben ook zeer benieuwd naar de ervaring van Saskia Saelens want er moet een adder onder het gras zitten bij een dergelijke aanbieding

Dan Joris

RSD naar Turkije. Prachtige reis, spotgoedkoop maar….
Je wordt meegesleurd naar enkele verkoopsessies voor goud, leder en tapijten. Allemaal mooi gerief maar de verkopers staan klaar als een bende wolven
N die weerloze schapen gaan verslinden. Ze volgen je zeer opdringerig als vliegen op een str… De prijzen, ookal heb je zwaar kunnen afpingelen, blijven overdreven duur. Maar je krijgt wel het gevoel dat je de koop van je leven hebt gedaan. Niets VAB
Niets van aan dus want de spullen zijn in de verste verte niet waard wat je betaald! Dus kijk uit want voor je het weet wordt dat goedkoop reisje peperduur. Wij waren zo dom om ons te laten vangen. Ga je gewoon mee in de winkels en zeg je steeds ‘nee’ aan de verkopers dan heb je een prachtreis. En let op: de gids is niet onschuldig. Hij prepareert je voor de verkopers en wijst je aan in de winkel als je een mogelijke prooi bent. Let maar eens op in de winkels. Wie al ergens iets heeft gekocht wordt steevast aangewezen door de gids als weerloze prooi. De wolven staan klaar.
Maar trap je niet in de val dan heb je een prachtreis in 5* hotels met lekker eten en mooie hotels.
Wees wijs, koop niet, zeg nee en geniet verder van de reis.
Geef op internet in ‘ goedkope reis Turkije’ en je vindt meer waarschuwingen, zelfs vanuit consumentenbond.

Van Overmeire Andre

We zijn van 23 maart tot en met 30 maart naar Turkije geweest met RSD
Ten eerste , iedereen weet toch wel dat men voor 129 € geen rondreis van 6 dagen kan maken in Turkije, we hebben voor ons vertrek 460 € betaald en terplaatse aan de gids nog 2 pakketten betaald waarin dan middageten en avondeten en alles inbegrepen was, we zijn dus voor de prijs van 920 € met 2 personen een week op rondreis geweest
Overigs was de organisatie in Turkije perfect , super goede gids ook, bezoek aan lederfabriek eenmaal en bezoek aan juwelen fabriek eenmaal, u koop alleen wat u wilt
Een aanrader voor iedereen , doen niet twijfelen

mieke

Wij hebben een PACHTIGE rondreis gemaakt door Cappadocie
in Turkije. met RSD. in de periode 24 april t.m. 01 mei 2013 Alles was perfect geregeld! We hadden een zeer goede gids die met veel respect vertelde over de cultuur
en geschiedenis. En inderdaad je bezoekt ook een leder/tapijt/juwelen zaak. Dit was vooraf duidelijk bekend!
Dit hoort ook bij de cultuur van het land.
Wij zijn een hele mooie ervaring rijker!
Dit is een echte aanrader.

hazel

Mieke, ik heb jou al eerder op een andere site zien reageren, met exact de zelfde tekst. als ik het goed heb op de site van Radar. ben je een medewerker van RSD of wat?

Blond

Hazel, inderdaad Mieke al vaker zien reageren.
Ben zelf net terug van een reis van RSD, en inderdaad je kan voor dit geld niet heel veel verwachten. Enige verwachting is dat ik wel als klant van RSD wordt behandeld, dus ook tijdens de reis.
Dit mocht helaas niet zo zijn, reis was zoals in de folder, reisleiding was zwaar kut, onfatsoenlijk, respectloos, en verschrikkelijk dominant. Zijn vriendelijkheid verviel gelijk nadat ik en mijn reisgenoten hadden aangegeven niks bij te boeken aan eten en excursie.. Liet ons daardoor aan ons lot over, en maakte geen afspraken over tijd. Eenmaal aangekomen in ons hotel waar we drie nachten verbleven, melde hij ons dat we die driedagen niet met de bus mee mochten omdat we geen excursie hadden geboekt, in overleg met RSD konden we uiteindelik mee. Maar meneer was al zo op zijn pik getrapt dat hij ons uren heeft doen wachten. Hij maakt uitspraken die zonder respect waren, noemde ons allen in de bu neptoeristen omdat we niks kochten bij de winkels waar de bus ons naar toe bracht. vertelden niks over de omgeving, weet nu wel alles over het moslim geloof, en hij heeft mij en onze medereizigers heel duidelijk gemaakt dat deze reis wordt gesponsord door de staat om het land te promoten en een nieuwe kijk te geven op de islam. Al met al, krijgt u wat er wordt beloofd voor het geld zoals vermeld, verwacht ook niet meer dan dat… werk niet tegen, boek alles wat u bij kan boeken en hoop op een goede gids die lol in zijn werk heeft….. dan kan u een leuke en leerzame vakantie tegemoet gaan, waarin u verblijft in durdere en minder durdere hoetels, soms erg afgelegen en zonder mogelijkheid tot gebruik van alcohol, en eet u in de middag en avond 7 dagen hetzelfde… ontvangt u geen respect en wordt er wel verwacht dat u dit zult geven……. kan je hier mee leven, en gok je op leuke mensen in de bus en een goede reisleider dan kan u een prachtige reis tegemoet gaan…..Ik doe het nooooooooooit meer. Daarom was ik ook de enige die geen enqueteformulier mocht invullen vande reisleiding. Best raar eigenlijk dat je die na het invullen inleverd bij de reisleider….

Emma Voerman

Gisteren zijn we teruggekomen van een 8 daagse rondreis door Turkye.De reis werd aangeboden v. € 129 p.p.Met seizoenstoeslag enz. werd dit €508 v. 2 pers.We waren min of meer verplicht om beide pakketten (genieters/ontdekkerspakketten) te nemen.De gids wist niet wat hij met ons aan moest als we dit niet deden!! Tenslotte stemden we toe en mochten het pakket zonder lunch nemen.Dit was € 50 p.p. goedkoper.Al met hebben we een kleine €1200 betaald incl. drankjes enz.De reis was zeker de moeite waard en de gids was zeer kundig maar we voelden ons wel beetgenomen!!! Op deze manier is goedkoop duurkoop geworden.

Emma Voerman

Wat ik bijna vergeten ben te vermelden is dat het onmogelijk is om vrijblijvend in de tapijten/sieraden/lederzaak te winkelen.We werden achtervolgd en voelden ons bijna letterlijk in de hoek gedrukt door het personeel. Door naar het toilet te vragen konden we ze ontvluchten!!!
Dit is een duidelijk voorbeeld van agressieve verkoopmethode.

Jannie van de Pol

Wat we gezien hebben van het land is prachtig, hotels goed maar de reisleider een met zichzelf ingenomen figuur, was zeker niet blij met het koopgedrag van ons en liet dat duidelijk merken !
Zullen, ondank de prijs, nooit weer met deze organisatie in zee gaan.

dick

in maart naar cappadocie geweest. was heel goed verzorgd met goede hotels en een fantastische gids (Tamer).
Vandaag weer aanbieding gehad, maar nu voor westkust en Pamukkale. We gaan weer boeken.
Overigens wordt nergens de vliegmij genoemd, maar de maatschappij heet Freebird. Vliegt normaal alleen Turkije-Skandinavie. Ze waren exact op tijd, en je kreeg onderweg zelfs nog twee keer koffie/thee/water en een broodje. Zat bij de prijs is.
Wij vonden het allemaal erg goed, en zeker voor dat geld.!

Hubregt

Tja, kennelijk geboft met gezelschap en reisleider: bijzonder veel historische, linguïstische en culturele informatie van hoog niveau tijdens de Lycië-rondreis. De toeristische kooplocaties (te verwachten bij zo’n prijs – al met al circa €450-) waren gemakkelijk te ontgaan.
Hotels en verdere voorzieningen waren van een volstrekt overdreven luxe, hoewel medereizigers altijd wel iets te klagen hadden. De reis en de bezochte historische locaties waren de prijs zeker waard.

M. Friedrich

Wij kregen de reis aangeboden via de lezersservice van de FNV wat een betrouwbare indruk maakt maar de vakbond leent zich alleen voor het verspreiden van reclame voor RSD.
De reis wordt aangeboden voor 129€ pp daar komt een afhankelijk van de periode een toeslag bij. In ons geval nog een keer 129€ per persoon. 199€ pp voor de diners en entrees bij de excursies en 99€ pp voor de lunchen en extra programma onderdelen. De drankjes moet je behalve bij het ontbijt altijd zelf betalen. Een pils kost snel 4 à 5 euro. Dit loopt dus snel op.
De hotels hebben bijna allemaal een “vlekje”. Het ene heeft plankharde matrassen, het andere is een echoput met uitzicht op een blinde muur, wel een bad maar zonder stop en weer een ander ligt in het zicht van het vliegveld. De touringcar heeft geen toilet aan boord wat heel vervelend is op een reis van meer dan 500 km.
Het is allemaal erg gericht op stimuleren van de Turkse economie. Van de voetsporen van de apostelen weinig gemerkt.
Helaas ziek gewordenin Alanya. Mochten het ziekenhuis pas verlaten nadat de verzekering een garantiestelling afgaf voor de betaling wat vier uur duurde of we moesten contant 2000 euro neertellen. Mijn partner die de nacht doorbracht in de kamer kreeg daarvoor een rekening van 92 euro gepresenteerd.
Inslaan zieke hein mijn eigen kleding in bed moeten liggen. Geen tandenborstel, kam of shampoo te zien. Dat zat niet in de prijs. Met ongekamde haren de straat op moeten gaan.
Kortom alles draait om zoveel mogelijk geld bij je weg halen.
Bij thuiskomst bleken we ook nog buikloop te hebben. Waarschijnlijk opgedaan in het ziekenhuis.
Cappadocië was mooi maar ik zou de reis nooit meer maken.

M. Friedrich

Wat ik ook nog wil vermelden is dat de eerste dag officieel reisdag is. We vertrokken echter pas om 23.30 waardoor de eerste overnachting verviel. Na twee uurtjes slaap van half zeven tot half negen op voor het ontbijt en de eerste excursie.

Dirk Ghekiere

Tweemaal met RSD gereisd (richting Efeze, rep. Cappadocië). Tweemaal zeer tevreden. Prijs ongeveer 450 euro per persoon, maar dan een vol-pension formule + alle toegangsgelden. Zeer goede gidsen gehad. Bezoek aan de winkels: zeg kordaat dat u niets zal kopen, dan wordt u de weg naar het cafetaria gewezen.Vijf sterren hotels (5 verschillende, resp 4) uitgezonderd laatste hotel waarschijnlijk 3 sterren. Besluit: zeer tevreden (anders waren we niet 2x geweest).

ben

ook ik ben op reis geweest met rsd en heb de gewoonlijke verkooppraatjes en verkoop uitstapjes mee gemaakt
best wel een leuke reis voor weinig geld we waren met zijn drieen mijn vrouw/dochter ( met een beperking en ik
we hebben gevraagd in de diverse hotels kamers naast of tegenover elkaar te krijgen en moesten dit ter plekke regelen met de reisleiding, wat iedere keer gelukt is
oke er waren wel wat haperingen bijv. je moet mee met een excursie maar als je terug komt in het zelfde hotel dan is dat niet zo moeilijk je gaat gewoon niet en hebt vervolgens een bere leuk dag
de reisleider had dat niet maar dat is zijn probleem
de reis wordt grotendeels door de leerfabriek, juwelier en tapijtboer betaald vandaar de lage prijs
als je een beetje ervaring hebt met de cultuur is het best wel te doen maar verwacht niet dat je even lekker lui vakantie kunt vieren je wordt aardig bezig gehouden
alle hotels met uitzonderig van een waren top eten top reisleiding afdeling sukkel maar ja kost niet veel toch.
al met al leuke leerschool en ik probeer het gewoon weer

verweij

ik ben ook met rsd reisen in turkijen geweest met een vrouw als gids die kwam tijdens de reis er achter dat haar vader erg ziek was maar ze bleef toch bij ons aleen na de laatste dag ging ze als een speer naar haar vader dus mensen willen zeggen dat je door dat soort gidseb word bedonderd nou ik vind van niet ben een jaar daar voor ook in turkijen geweest aleen door wti dan woord je van alle kanten bedonderd het begon al op het vliegveld daar kon je niet in de busb stappen als je geen 39,50 betaalde voor vliegtax en terug komend kan je klagen als wat ze zijn niet meer te berijken dat is oplichting

gombos - RSD reise service

We zijn opgelicht door RSD reise service.Reisje bij RSD geboekt van 8 dagen voor 656,00e inclusief pretpakket.
Zie de vorige klacht,geheel omschreven.
Helaas hebben we maar 4 dagen excursie gehad,maar wel voor de volle pond,dus 2 x 129,00 betaald.De excursie werd zo in elkaar geschoven dat je alles in 4 dagen kon doen waardoor er 2 vrije dagen overbleven.
Je kon dan ergens in het hotel in de rimboe achter blijven of NOGMAALS 69,00 e p.p., betalen voor de 5e dag,wat je al had betaald..Daarnaast moest je nog eens 49,00e p.p.betalen voor de 6e excursie dag of weer achterblijven in de rimboe.
DIT IS NU ECHT OPLICHTING===
KLACHT BIJ RSD REISE SERVICE INGEDIEND,WORDT NIET OP GEREAGEERD,ZE DOEN GEWOON ALS OF ZE STOM ZIJN.
OP 02-03-2018 KLACHT INGEDIEND BIJ DE POLITIE VOOR OPLICHTING.

Cathy - RSD

Met RSD naar Noord Cyprus geweest 14dagen geleden ! Eerste hotel zeer goed voor 3 nachten ! 2de hotel “ Oscar “ zeer slecht ! Niets of bijna niets durven eten ! Bananen die half doorgesneden waren , verder heel weinig fruit ! Klef brood , allemaal zoete desserts ! De gids was ondermaats , zei dat ze niets van politiek en religie vertelde , wat blijft er dan nog over ! Had veel werk met telkens te roken !
Over de bezoeken aan de tapijtfabriek ,juwelen en leder zwijg ik liever , niks gekocht ,maar heel veel moeite om de lastige vliegen weg te slaan ! Heb al verschillende mails naar RSD gestuurd , geen antwoord ! Voor mij nooit meer !

Paul - RSD

22 jan 2018 een fantastische RSD-reis gemaakt naar N.Cyprus. Prima hotels en goede reisleiding. Alleen de heenreis duurde veel langer dan gepland omdat ons vliegtuig niet kon landen op Rotterdam Airport vanwege sneeuw op de baan (is overmacht waar RSD geen schuld aan heeft). We moesten onverwacht vertrekken vanaf Schiphol met veel vertraging tot gevolg. De rest van de reis verliep prima zoals gepland. Mooie oudheden en ruim de tijd om ze te bezoeken. Kan ik iedereen aanbevelen (en die verkopers in de leer/tapijten/sieradenwinkels waren gewone mensen die je verder je gang lieten gaan als je duidelijk aangaf niet te willen kopen). Doen, die reis. Paul

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond