Deel dit artikel
-

Meta boekt eerste omzetdaling ooit

Meta rapporteerde zojuist zijn eerste omzetdaling uit de geschiedenis. De omzet daalde het afgelopen kwartaal met 1 procent van 29 miljard dollar naar 28,8 miljard. De winst ging 30 procent achteruit, van 10,3 miljard naar 6,6 miljard.

Er werden beduidend minder advertenties verkocht en dat blijft ook in het derde kwartaal zo. Meta verwacht dat de totale omzet in het derde kwartaal van 2022 tussen de 26 en 28,5 miljard zal liggen.

Het aantal dagelijkse actieve huishoudens groeide nog wel, met 4 procent, naar 2,88 miljard.

Topman Zuckerberg had zijn personeel op 30 juni via een videoverbinding al voorbereid op slechtere tijden. Volgens The Verge, die de opnamen heeft beluisterd, klonk hij als een generaal die zijn troepen voorbereidde op de komende oorlog. Een oorlog die vooral gevoerd wordt tegen TikTok.

Het verklaart waarom ineens veranderingen zijn aangebracht bij Facebook die geïnspireerd lijken door TikTok. Instagram gebruikers zijn intussen niet erg blij met schermvullende video’s en foto’s die ze na een update te zien kregen. Uit onvrede werden in appwinkels recensies van één ster uitgedeeld.

Het blijkt te gaan om een proef die voor een bepaald percentage van de gebruikers is uitgebracht. Na de update lijkt Instagram meer op TikTok. Eerst bracht de app al Reels uit, een stroom aan video’s zoals TikTok die heeft.

Uit de cijfers bleek ook dat Reality Labs, de Metaverse-divisie van Meta, in het tweede kwartaal van 2022 een verlies van 2,8 miljard dollar heeft geboekt. Het is het zevende achtereenvolgende rode kwartaal voor het onderdeel.

In een toelichting op de kwartaalcijfers erkende Mark Zuckerberg dat de verliezen voor Reality Labs nog jaren kunnen aanhouden.

Van enkele producten gaan de prijzen omhoog. Vanaf augustus gaat de VR bril Meta Quest 2 100 dollar meer kosten in de VS.

De 128GB-versie van de VR-bril gaat 400 dollar kosten. Voor de 256GB-versie moet straks 500 dollar worden neergelegd.

De VR-bril van Meta werd in 2020 op de markt gebracht door het bedrijf dat toen nog de naam Facebook droeg.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond