Deel dit artikel
-

Surface verkopen Microsoft dalen flink, minder groei voor Azure

Het lijkt niet goed te gaan met de Surface laptops en tablets van Microsoft. Het is de enige categorie in de kwartaalcijfers met een teruglopende omzet. De omzetdaling bedroeg in het derde kwartaal zeker 17 procent.

De daling had overigens geen invloed op het totale plaatje. Microsoft presteerde zoals gebruikelijk beter dan verwacht. De totale omzet bedroeg in het derde kwartaal 45,3 miljard dollar en steeg met 22 procent vergeleken met vorig jaar. De nettowinst groeide 48 procent naar 20,5 miljard (volgens GAAP regels).

De categorie productiviteit was goed voor 15 miljard dollar en steeg met 22 procent, dankzij onder meer omzetgroei van Office 365 en LinkedIn (die laatste zelfs met 42 procent). Ook het CRM product Dynamics deed het wederom goed.

Het onderdeel Intelligent Cloud realiseerde 17 miljard dollar omzet, waaraan vooral de omzetgroei van Azure en andere clouddiensten bijdroeg. Toch lijkt de omzetgroei van het cloudplatform af te nemen.

Personal Computing deed 13,3 miljard. Microsoft verkocht 10 procent meer Windows licenties en ook Xbox-content en -diensten groeiden, zij het bescheiden met 2 procent. Microsoft haalde ook weer veel inkomsten uit de verkoop van zoek- en nieuwsadvertenties.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Ze zijn te duur geworden, en de nieuwe Macbook Air is natuurlijk een dikke hit, die is zo goed dat zelfs het kopen van een iMac of MBP nagenoeg zinloos is geworden.
Had ooit een SFP 1, met i5, 128GB SSD en 4GB voor 499€, inclusief pen. Dat was leuk apparaat voor het geld, en die loopt trouwens nog perfect, inclusief nog steeds erg goede staat accu. Dus kwaliteit is puik.
Maar met al dat gerommel met i3’s en weinig groei in opslag/ram bij de instappers, pen die hoofdprijs kost, uitkleden poorten, vage ARM versies, is het allemaal duur en diffuus.
Ook is Windows 10 altijd een rot os geweest voor de Surface, vooral ook omdat het opheffen van de mobiele versie een bom heeft gelegd onder UWP apps. Als ik die SFP1 in Windows 8.1 opstart, is het altijd weer een feest en een kater…. waarom wilde iedereen toch dat stomme startmenu? Ik heb altijd apps in de dock gegooid alla Mac. Nooit het startmenu gebruikt, zelfs niet bij XP en Windows 7.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond