Deel dit artikel
-

‘Microsoft gaat stoppen met Surface’ (update)

Analisten die deze week bijeenkwamen op het Amerikaanse Channels Forum congres verwachten dat Microsoft zijn Surface lijn niet lang meer in de lucht houdt.

Dat denken ook enkele van Microsofts OEM partners, oftewel fabrikanten die Windows software afnemen. Lenovo’s COO Gianfranco Lanci denkt zelfs dat Microsoft de stekker er in 2019 uit zal trekken. Ook Dells Marius Hass verwacht er niet veel meer van.

Jarenlang was het beleid van Microsoft om geen eigen hardware te ontwikkelen, afgezien van toetsenborden en muizen. Partners waren er niet blij mee dat Microsoft vervolgens ook tablets en hybride laptops ging ontwikkelen.

De verwachting van de analisten en partners is gebaseerd op het feit dat ondanks een bemoedigende start en over het algemeen positieve recensies de Surface hardware niet goed verkoopt. Sterker nog: daar verliest het bedrijf flink op.

Topman Satya Nadella had er eerder geen moeite mee om de tak die mobiele telefoons maakte in zijn geheel af te stoten. Microsoft oprichter Bill Gates vertelde een dezer dagen dat hij sinds kort een Android toestel met ‘veel Microsoft software’ gebruikt.

Microsoft topman Joe Belfiore heeft via Twitter inmiddels laten weten dat Windows 10 Mobile niet meer verder wordt ontwikkeld. Alleen beveiligingsupdates worden nog uitgebracht.

Deel dit bericht

4 Reacties

Edwin Klijn - Administratie kantoor E Klijn

Hoe zit het dan met de garantie??

Bart

Wat een waardeloos nieuws zeg, dit is nooit zelf bevestigd door het bedrijf. Hebben jullie ooit weleens research gedaan naar de omzet van de Surface tak?
Die is de afgelopen 2 jaar enorm gestegen, met een steeds groter wordende omzet is winstgevend worden (omdat er veel verkocht wordt) ook niet zo moeilijk meer. Takken als dat van Lumia heeft nooit goed gedraaid, Surface is met 2-in-1’s echter heel vernieuwend. Dat heeft geen enkele andere fabrikant met een dekstop-OS kunnen flikken. iOS is leuk met een stylus en een ding dat je laptop probeert te vervangen, maar het blijft een tablet (=just a toy)

Rick

Bart, in vervolg eerst even de kwartaalverslagen lezen:

But the truth is that the Surface family has never been a profitable business for the tech giant Microsoft and every quarter this is shown. Even with above-average sales, it has never been profitable and as something to keep. Rarely exceeds $ 1 billion in revenue.

https://www.cyberinject.com/microsoft-surface-will-kill-surface-line/

Microsoft’s third and largest segment “More Personal Computing” saw a slight 2% decline following a drop of 2% in Surface revenue.

http://www.pakimania.com/microsoft-azure-fuels-dividend-growth-microsoft-corporation-nasdaqmsft/

bert

Probleem is niet zo zeer dat de hardware slecht verkoopt, maar dat we in de dark-ages van content creatie zijn gekomen. Apple is hier nu bijna monopolist, maar op een gekke manier. Hun oude bakken doen amper onder voor de nieuwe. Geef mij willekeurige designsoftware van deze eeuw, en ik kan er professioneel productie mee draaien. Versie maakt me geen bal uit, Mac maakt me geen bal uit, OSX versie maakt me geen bal uit als het maar een Intel machine is.
Consumptie is vrijwel geheel naar de telefoon verdwenen.
De computer is op sterven na dood.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond