Deel dit artikel
-

Microsoft gooit strategie compleet om

Microsoft staat aan de vooravond van de grootste strategieverandering in haar bestaan. Het bedrijf introduceert het Microsoft .NET-platform, een nieuwe generatie software dat Internet weg moet halen van de pc, en zich richt op een breed scala aan apparaten. Software wordt niet meer verkocht, maar 'verhuurd'.

Het nieuwe platform moet op termijn het Windows-platform vervangen. "De impact van het Internet tot nu toe is al spectaculair, maar de komende vijf jaar zal het innovatietempo versnellen," aldus Chief software architect Bill Gates. "Ons doel is om de huidige wereld van individuele websites achter ons te laten, en te komen tot een Internet van uitwisselbare componenten waarin apparaten en diensten kunnen worden samengesteld tot samenhangende, door gebruikers gedreven ervaringen."

De volledig op XML gebouwde software zal niet meer op aparte cd-roms verkocht worden, maar zal reeds in de apparaten ingebouwd worden. De gebruiker kan vervolgens de diensten personaliseren. "Dit is veel ambitieuzer dan we ooit gedaan hebben", zei Gates op een persconferentie. Volgens hem hangt de toekomst van Microsoft compleet af van de nieuwe stappen.

Volgens Gates is de .Net-strategie hetzelfde als wat eerst de Next Generation Windows Services (NGWS) heette. Microsoft heeft verder plannen aangekondigd voor nieuwe producten die gebaseerd zullen zijn op het .NET-platform, waaronder nieuwe generaties van het Microsoft Windows-besturingssysteem, Windows DNA-servers, Microsoft Office, het MSN-netwerk van Internetdiensten en het ontwikkelsysteem Visual Studio.

Deel dit bericht

4 Reacties

Niels

Tja, Diezelfde man dacht ook jaren geleden dat 512kb genoeg was voor elke pc.Lijkt me tijd voor die bekende zee van zout.

Carlo Vogels

Weer wat bla..bla van Microsoft. Ze willen gewoon de rechter zien te overtuigen dat opslitsing van Microsoft onmogelijk is. Mij herinnert dit aan oude uitspraak van Microsoft, "het geeft niet als we op een doodlopend spoor zijn, we bonken gewoon net zo hard totdat we door die muur heen zijn". In dit geval " het geeft niet dat de rechter Windows, Office en Internet Explorer onafhankelijk applicaties vindt, we knutselen gewoon net zo lang tot de onafhankelijke applicaties niet meer bestaan maar gewoon een onafscheidelijk geheel vormen – Microsoft.NET" Carlo VogelsVogels-IT Eindhoven

Armand Maas

Heel vroeger, maakte Microsoft iets moois, iets wat op een besturingssysteem leek. Dat was dan ook alleen een besturingssyteem en niets anders. Nu denkt Microsoft dat ze iets revolutionairs maken, maar eigenlijk zijn ze aan het werken aan een terminal gekoppeld aan internet (Microsoft Net) met applicaties die op hun servers draaien, virtuele harde schijven en nog meer bla bla. Ik vind dat de knoop moet worden doorgehakt en dat Microsoft in minimaal 3 delen moet worden opgesplitst. Bring back the good old DOS… Armand MaasSysteembeheerder in opleiding

-

AnnaPA is dus .NET avant la lettre?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond