Deel dit artikel
-

Microsoft en Nokia geven eBuddy XMS mondiale impuls

Het Nederlandse chatprogramma eBuddy XMS krijgt een grote mondiale groeistoot. Microsoft en Nokia benoemen eBuddy tot partner en helpen bij de doorontwikkelen, marketing en distributie van de concurrent van Whatsapp.

Zojuist werd XMS tijdens het Nokia World in Londen gepresenteerd als een van de selecte preferred softwarepartners voor de nieuwe generatie telefoons van Nokia. De Nederlandse chatsoftware zal intensief worden gepromoot op de mobiele platformen S40, S60 en Meego van Nokia en Windows Phone 7 van Microsoft (foto’s).

De software zal in de komende maanden verschijnen voor deze vier platformen. EBuddy XMS is reeds geschikt voor iOS en Android en werd daar enkele miljoenen keer gedownload.

“We gaan samen de ontwikkeling en marketing doen en werken in sommige instanties aan het voorinstalleren van XMS op nieuw te verkopen telefoons”, aldus directeur Jan-Joost Rueb van eBuddy uit Amsterdam tegen Emerce.

Microsoft subsidieert de ontwikkeling van de XMS-software, zoals het ook voor een aantal andere bedrijven doet. Daarmee hoopt het concern meer cachet te geven aan WP7 als serieuze concurrent voor de platformen van Apple en Google.

Andere preferred partners die daarnet werden aangekondigd zijn Foursquare, Joikusoft, PopCap, Halfbrick, Seesmic, HRS, Syntonetic, Poynt en Groupon.

De eBuddy chatsoftware werd afgelopen jaren ruim 100 miljoen keer gedownload via onder meer GetJar en OVI Store. Rueb: “India is sinds kort ons grootste land.”

“XMS groeit goed. We hebben nu tussen de 2 en 2,5 miljoen gebruikers, van wie ongeveer eenderde maandelijks actief is.”

Met de ondersteuning van de vier nieuwe platformen richten Rueb en zijn team zich niet enkel op de huidige generatie eigenaren met smartphones, maar ook op de drie miljard mensen die zijn eerste slimme telefoon met internet nog moet kopen. Nokia’s S40 en Symbian hebben grote marktaandelen in de opkomende landen.

Deel dit bericht

3 Reacties

Simon

Vandaag zitten spelen met Windows Phone 7 op de HTC Titan…wat een fantastisch OS! Ik kan dit alleen maar toejuichen!

Jelle

Leuke scoop! Heb nog nergens screenshots kunnen vinden behalve op de Emerce Flickr.

Qua gebruiksgemak is met XMS nog wel genoeg te winnen en de sync tussen web en mobile werkt ook nog niet lekker.
Wel super trots dat een Nederlands product als eBuddy blijft ontwikkelen en groeien! En daarnaast de directe concurrentie aangaat met reuzen als Samsung (ChatOn), BlackBerry (BBM), Facebook (Facebook Messaging), zelfstandige apps (WhatsApp, TextNow, PingChat) en de ingebouwde oplossing van Apple (iMessage) en Microsoft (Windows Mobile people hub met geselecteerde partners).

Joris

Hollands glorie, van harte gefeliciteerd all @ eBuddy!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond