Deel dit artikel
-

Microsoft sluit recordjaar af

Microsoft sluit het gebroken boekjaar af met een record. De omzet viel in het laatste kwartaal 12 procent hoger uit en bedroeg 33,7 miljard dollar, met een 49 procent hogere winst van 13,2 miljard.

Wederom was het de cloud die met 39 procent groei voor de beste resultaten zorgde. Zeker 11 miljard dollar komt uit Azure en andere diensten.

Ook de zakelijke software deed het wederom goed, waarbij LinkedIn 25 procent beter presteerde. CRM software steeg 12 procent in omzet en Office 14 procent.

Personal Computing leverde Microsoft 11,3 miljard dollar op. Aan Windows licenties verdiende Microsoft 9 procent meer dan ee jaar terug. Ook ging de omzet van Surface hardware 14 procent omhoog. Zoekadvertenties vertoonden een opgaande lijn, maar inkomsten uit gaming daalde met 10 procent fors.

In het complete jaar zette Microsoft 125,8 miljard dollar om. De winst kwam uit op 39,2 miljard.

Beleggers lijken tevreden. Microsoft is momenteel op papier 1 biljoen dollar waard, terwijl Alphabet (Google) achterblijf met 800 miljoen.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Lees ik op nog altijd een van de beste telefoons ooit, Lumia 950XL. Zat cash om WP nog eens aan te zwengelen…..Eeuwig zonde die laksheid paar jaar terug bij mobiel.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond