Deel dit artikel
-

Microsoft wil belang in Facebook

Microsoft wil een minderheidsbelang kopen in het sociale netwerk Facebook. De softwaregigant is bereid om tussen de $300 miljoen en de $500 miljoen neer te tellen voor vijf procent van de aandelen.

De financiële adviseurs bij Microsoft schatten de totale waarde van Facebook in op $10 miljard. Mark Zuckerberg, de 23-jarige baas en oprichter van Facebook, denkt echter dat zijn webdienst $15 miljard waard is. 

Zuckerberg is op zoek naar $500 miljoen in cash om het netwerk door te kunnen ontwikkelen. Microsoft is bereid om dit bedrag aan Zuckerberg te geven, in ruil voor een minderheidsbelang in Facebook. Microsoft kan met een aandeel in Facebook beter concurreren met zoekgigant Google in de markt van online advertenties.

Google heeft ook interesse om te investeren in Facebook. Zuckerberg is dus in de zeldzame positie dat hij de twee grootste internetbedrijven ter wereld tegen elkaar kan uitspelen.

Deel dit bericht

1 Reactie

Alexander van Elsas

De Wall Street Jornal heeft een heel goed artikel over deze stap van Microsoft geplaatst. Zij analyseren ook de strijd tussen Microsoft en Google mbt on-line advertisement. Ik heb zelf wel bedenkingen bij deze stap. Ik denk dat het bedrag waarop Mcrosoft instapt te hoog is. Gevolg is dat er meer advertentiedruk op 1 platform (Facebook) komt en dat is een riskante strategie (ook al is het een heel groot platform). Je raakt dan veel meer de on-line identiteit van een gebruiker. Is voor de adverteerder interessant, maar voor de gebruiker bedreigend. Google daarintegen is veel meer in staat deze advertentie druk te verspreiden ove vele platformen. Als je interesee hebt, heb ik er meer over geschreven op: http://vanelsas.wordpress.com/2007/09/25/high-risk-investment-microsoft-wants-a-piece-of-facebook/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond