Deel dit artikel
-

Miljoenenfinanciering voor fietsslot-app

Een app om je fiets van afstand op slot te zetten. Dat is wat Lock8 maakt en waar Otto Capital en Horizons Ventures enkele miljoenen euro’s in investeren. En passant faciliteren ze compleet nieuwe manier van fietsverhuur.

Lock8 zocht via Kickstarter enkele tienduizenden euro’s om zijn product door te ontwikkelen, maar de investeerders ontnemen het bedrijf nu verder die financiële speurtocht en trekken de geldbuidel goed (PDF).

Met de nieuwe financiering kan het team uit Berlijn zijn fietsslot doorontwikkelen en in grotere volumes produceren.

Hoewel het product op zich enkel een modern fietsslot is, hangt er een modern bedrijfsmodel aan. Het slot is met een app te sluiten en openen. Daarnaast kan de fietseigenaar zijn digitale sleutel aan vrienden uitlenen. Dat delen van de sleutel maakt het echter ook mogelijk dat de eigenaar op gezette tijden zijn fiets kan verhuren. Via een speciale site stelt hij deze ter beschikking.

Het slot bevat een gps-module om te zien waar de fiets. Het laadt op via inductie, dus door te fiesten.

Investeerder Horizons uit Hong Kong is softwarespecialist en investeerde eerder in Facebook, Skype en Spotify. Otto Capital uit Roermond is juist bekend met (industriële) hardware. Het Duitse Lock8 gebruikt hun financiële hulp om het fietsslot van de 21e eeuw groot te maken.

Gezien het aantal fietsen en smartphones lijkt het bedrijf, mits het de distributie goed op orde krijgt, goede kans te maken in Nederland. Voor auto’s bestaan dit soort digitale sloten al, voor fietsen niet.

Demo van Lock8:

Interview met uitvinder Franz Salzmann:

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond