Deel dit artikel
-

Mobiele game laat Rotterdammers verdwalen

Rotterdam Marketing zet voor promotie van de stad een mobiele game voor studenten in. In ‘Get Lost’ moeten eerstejaars verdwalen in de Maasstad en kunnen ze prijzen winnen met opdrachten.

De game Get Lost in Rotterdam wordt tijdens de Rotterdamse introductieweken voor eerstejaars studenten ingezet om hen kennis te laten maken met de stad. Het spel werd ontwikkeld door het Rotterdamse In10 Communicatie en het Amsterdamse The Saints in opdracht van Rotterdam Marketing.

In Get Lost krijgen spelers zogeheten ‘verdwaalaanwijzingen’ te zien op het schermpje van hun mobiele telefoon, zoals ‘loop 4 minuten de meest interessante kant op’ of ‘ren achter de eerste groene auto aan’. Het spel bepaalt waar de speler naar toe gaat. Onderweg moet hij opdrachten uitvoeren. Daar zitten ook winopdrachten bij waarbij de spelers kans maken op prijzen, die allemaal iets met Rotterdam te maken hebben.

Spelers kunnen hun ontdekkingen van leuke plekken in de Maasstad posten op de site van de game. Het spel heeft geen begin- en eindpunt. Get Lost wordt  gepromoot via drie verschillende bierviltjes in goodie bags, bij studentenverenigingen en populaire studentencafés.

Get Lost is te downloaden door GET LOST te sturen naar 3010. De applicatie die vervolgens moet worden gedownload werkt op de meeste nieuwe mobieltjes. Het spel is onderdeel van de imagocampagne Rotterdam Durft van Rotterdam Marketing.

The Saints maakte vorig jaar een applicatie voor het lezen van boeken op mobieltjes, met de bijbehorende site Movels, en het mobiele gps-spel Navball.

Deel dit bericht

1 Reactie

DH

Werkt de t-mobile MDA vario ook? kan het bestand niet downloaden…Niet op mijn mobiel en ook niet online…:-(

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond