Deel dit artikel
-

Mobiele tak van Spil Games naar Azerion

Het Nederlandse Azerion neemt voor een onbekend bedrag de mobiele tak van het Nederlandse Spil Games over. Spil Games zelf gaat zich concentreren op zijn webportaal.

De twee bedrijven hebben ook een strategische samenwerking aangekondigd. Azerion krijgt een klein belang in Spil Games. Met de overname is Azerion de grootste bedrijf in Nederland op het gebied van casual games, spellen die bedoeld zijn om terloops gespeeld te worden en snel zijn aan te leren.

Spil Games is onder meer het bedrijf achter mobiele games als Operate Now: Hospital (45 miljoen installaties) en Troll Face Quest (144 miljoen).

Het game-assortiment van het op Schiphol gevestigde Azerion omvat HabboHotel, Governor of Poker, Stratego, en spele.nl, samen goed voor 125 miljoen sessies per maand. Tot de groep behoren ook andere bedrijven op het gebied van content en adtech Improve Digital en Semilo.

De bedrijven gaan technologie en kennis delen om de betrokkenheid van spelers en de impact van adverteerders te versterken. ‘We willen een toonaangevend vertrouwd ecosysteem bouwen met content, technologie en bereik voor adverteerders, uitgevers en consumenten. De samenwerking met Spil Games brengt ons een stap vooruit in ons wereldwijde profiel,’ aldus Azerions co-CEO’s en oprichters Atilla Aytekin en Umut Akpinar.

Peter Driessen en Bennie Eeftink, oprichters van Spil Games, behouden de meerderheid van de aandelen in het portaldeel hun bedrijf.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond