Deel dit artikel
-

Mobieltjesmaker Xiaomi maakt verwachtingen niet waar

Mobieltjesmaker Xiaomi heeft slechter dan verwachte kwartaalcijfers gepresenteerd door lagere economische groei in China en concurrentie van met name Huawei.

Huawei’s marktaandeel groeide 31 procent in het tweede kwartaal, terwijl dat van Xiaomi met een vijfde daalde.

De omzet ging wel omhoog naar omgerekend 7,3 miljard dollar, maar analisten hadden meer verwacht.

Xiaomi verscheepte 32 miljoen smartphones in het tweede kwartaal. Het bedrijf moet het grotendeels van smartphones hebben, ook al worden andere producten ontwikkeld. Slechts 8,8 procent van de omzet komt van diensten.

Eerder dit jaar lanceerde het Chinese bedrijf zijn producten officieel op de Nederlandse markt.

Deel dit bericht

12 Reacties

Jeroen - Thuis

Gewoon dikke onzin.. dit merk is nog niet zo lang bekend in Nederland dus ook logisch dat ze minder verkopen nog als Huawei. Mensen kennen het niet.. maar heb al twee keer een telefoon van Xiaomi en is echt top en supersnel!!
( Xiaomi mi8 en ga straks voor de 9 pro)
Dit merk gaaat zeker doorbreken daar ben ik van overtuigd..
Jeroen

Nico

Helemaal eens met Jeroen! Top producten als het gaat om de smartphone’s! Ik heb momenteel zelf de pocophone F1. Raaaazendsnel en oneindige mogelijkheden. Totaal geen spijt! (Vergeleken met de bekende smartphone’s die ik hiervoor heb gehad). Binnenkort zal ik ook de MI9 bezitten. Kan niet wachten!!

Jan - enba

Ik moet nog wachten tot volgende week donderdag, dan krijg ik hem aan. mi t9 pro. Nu nog op one plus3
Mijn kennis heeft de Mi8 en is heel blij er mee.

Raymond

Ik heb de Xiaomi MI 9, het is een top toestel.

Kevin

Top toestellen inderdaad! Maar de meeste mensen vinden de software van Xiaomi (MIUI) heel slecht. Ik zelf heb de Mi 8, 9 en de Pocophone F1 gehad en het zijn inderdaad top toestellen op vlak van specs en snelheid, maar de software houd enorm veel mensen tegen!

Hemmo

Heb een xiaomi Pocophone F1 en ben er heel blij mee! Volgende phone word ook een xiaomi.

Peter

Xiaomi is echt top, ik heb een mi mix 3 en zou geen ander willen hebben. Ik denk dat het probleem is dat mensen graag eens een Smartphone ook in de hand willen nemen en Xiaomi in Nederland voornamelijk alleen online verkrijgbaar is. Ik was recent bij de Media Markt in Utrecht en heb daar allen maar Huawei stands en reclame gezien. In Duitsland kan men zelfs Xiaomi bij de Media Markt kopen maar in Nederland lijkt het alsof dit door Huawei afspraken tegengehouden wordt.

Jasper - 1974

Ik geniet al langer van een beamer, stofzuiger, lampen en horloge van dit merk. Leuk dat ze zoveel verschillende producten maken.

Xiaomi rocks the 🌍

Momenteel in bezit van Mi A2 en bevalt me echt super! Android One maakt deze toestellen ook erg populair.

Bob

meerdere xiaomi toestellen gehad maar miui blijft een nadeel. De camera software is ook niet best en het uitblijven van camera 2api is ook een draw back. Kwalitatief word het steeds beter zeker vanaf de mi9 maar zouden ze die uitbrengen met Android one koop ik hem gelijk.

Johnny - Pornhub

They have nice phones

influenist - 1985

Heb zowat alle IOT aparaten van Xiaomi, sinds de MIX range is uitgekomen alle modellen gehad. Zelfs ben ik volledig overgestapt op de notebook AIR and Pro. Deze zelf voorzien met MacOS. https://github.com/influenist/Mi-NB-Gaming-Laptop-MacOS

Hierboven wordt aangeven dat de software mensen tegenhoud. In mijn mening is dit juist het tegendeel. Meest op IOS lijkende schil van android, clean en eenvoudige settings. Iedereen om me hen heb ik over van iPhone of 6x (A2), Mi 9 SE, Pocophone, Redmi 9SE, etc. Alle toestellen zijn hoogwaardiger als een iPhone… Voor een fractie met meer innovatie.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond