Deel dit artikel
-

“Mobile ultiem platform voor sociale netwerken”

Sociale netwerksites als Myspace of Hyves moeten de mobiele telefoon in de gaten houden. Volgens Jason Hirschhorn, de belangrijkste 'digitale man' bij MTV International, is het mobieltje het ultieme platform voor online sociale netwerken. De mogelijkheden van de mobiele telefoon als platform voor sociaal netwerken worden volgens hem nog onderbenut.

Aan welke voorwaarden moet mobiele content voldoen om interessant te zijn voor gebruikers? Jason Hirschhorn, wiens officiele functieomschrijving Chief Digital Officer is, noemt als eerste ‘aanvullende content’, bijvoorbeeld video’s waarin acteurs uit een televisieserie nader worden voorgesteld. Daarnaast noemt hij het sociale aspect, ‘community based content’, dus de mogelijkheid om video’s, animaties of muziekclips te verspreiden binnen een groep mensen én om zelf aan de slag te gaan met content. Een derde element dat hij ter sprake brengt, is ‘virtual snack’, wat betekent dat een video ‘snel geconsumeerd’ kan worden, dus niet langer dan een paar minuten duurt.

Hirschhorn was gisteren één van de sprekers op het 3GSM Congres in Barcelona. Hij nam deel aan een sessie ‘De convergentie van Telecom, Media & Entertainment en de Content Distributie Business.’ Andere deelnemers aan de sessie waren afkomstig uit de Telecombranche (Peter Erskine, CEO van O2) en mediasector (Peter Bazalgette, creatieve topman bij Endemol).

Samenwerking tussen mediabedrijven en mobiele providers vindt Hirschhorn van belang, maar hij benadrukt dat de content die MTV levert niet zomaar ‘data’ is. "Wij bieden veel meer, een ‘experience." De mobiele aanbieder is voor hem dan ook niet veel meer dan het distributiekanaal. Belangrijker vindt hij een goede samenwerking met de fabrikanten van mobiele apparaten. Hij vindt dat onder meer de navigatie en grafische mogelijkheden van de toestellen nog tekort schieten. De andere deelnemers aan de sessie zijn het met hem eens. Hirschhorn: "De beperkte mogelijkheden vormen nog een belemmering voor wat wij gebruikers zouden willen bieden."

Deel dit bericht

3 Reacties

Peter Schinkels

Hyves moet de mobiele telefoon in de gaten houden, hij is leuk :)Was Hyves ooit niet begonnen als Startphone.nl, de community site voor smartphone gebruikers… http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=294104

Jim

Grappig, op de dag dat Earthlink en SK-Telecom, in de vorm van Helio, hun samenwerking met MySpace aankondigen. Zitten de bobo's in Barcelona te verkondigen dat sociale netwerken goed de trends in telecom moeten volgen. Of zou hij de krant gewoon 's ochtends gelezen hebben 🙂

Remco

@Jim. Lees het nieuws nu ook, zie: http://www.imediaconnection.com/news/8323.asp

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond