Deel dit artikel
-

Mogelijk weer juridische acties tegen malafide domeinverkoper

Het Nederlandse bedrijf Trademark Office blijkt in maart een schikking te hebben getroffen met dertig ondernemers wegens misleiding. De domeinverkoper probeert domeinnamen te slijten onder valse voorwendselen.

Koop snel de domeinnaam via Trademark Office voordat het te laat is, luidt de boodschap van het bedrijf. Concurrenten zouden namelijk proberen de domeinnaam te registreren. De ondernemers moeten dan wel gelijk tekenen voor tien jaar (360 euro) of vijftien jaar (540 euro).

Oprichter Jonathan Oudekerk gaf eerder dit jaar toe dat hij niet eens kan zien of een concurrent de domeinnaam van een ondernemer wil registeren, maar de verkooppraktijken gaan gewoon door, blijkt uit opgenomen telefoongesprekken die RTLZ in handen kreeg. Het is opvallend dat het bedrijf nog steeds actief is, gelet op de vele waarschuwingen op internet.

Advocaten Nagessersing en Jeroen Thiele van Berntsen Mulder Advocaten, beiden hebben ook de schikking afgedwongen, beramen zich dan ook op nieuwe juridische stappen.

Deel dit bericht

3 Reacties

John de Bever

Het is nu 15.50u en as we speak wordt mijn vader gebeld door dit bedrijf met de mededeling dat iemand een vergelijkbare URL van onze webshop geclaimd wordt door iemand anders en ze geen informatie hebben van die partij. Geen idee wat ze ermee willen, maar dit soort praktijken klopt voor geen meter.

Ruud van ‘t Pad Bosch

Ook ben ik gebeld met dit verhaal. Schorem dus.

Eric van der Mast

Ik ben ik maart 2018 erin geluisd, echter heb ik de factuur niet betaald en werd ik via hun eigen incassoburo Norrad Incasso BV gemaand om te betalen. Niet gedaan! Wel veel correspondentie en bezwaren gestuurd met juridische onderbouwing. Deurwaarder aan de deur met een dwangbevel voor een rechtszaak. Prima, kom maar op! Zelf een verweer geschreven en voor laten komen. Afgelopen week heeft de rechtbank Limburg uitspraak gedaan. Ik heb gewonnen en ben er vanaf!. Juridische reden: Norrad Incasso BV, de eiser namens Trademark Office BV heeft de griffierechten niet betaald en totaal gene reactie gestuurd naar de rechtbank. Veroordeling is dat er geen zaak is en zij de gerechtelijke kosten alsmede mij een onkostenvergoeding moeten betalen.

Wat een stelletje stoere kerels bij Trademark en Norrad.
Dus; Trap er nit in en is dat toch gebeurt? Laat maar voorkomen. Je wint het toch, Ik ken nu al drie zaken waar de echte eerlijke ondernemer gewonnen heeft.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond