Deel dit artikel
-

Mozilla werkt aan mobiele browser

Na Nokia, Apple, Opera, Microsoft komt ook Mozilla met een browser voor de mobiele telefoon. Het is de eerste échte mobiele browser die het bedrijf uitbrengt.

Mozilla, het bedrijf achter het populaire internetprogramma Firefox, werkt hard aan een browser voor mobiele telefoons. Het mobiele programma zal veel functionaliteiten van de ‘gewone' Firefox overnemen. Op de vraag wat Mozilla gaat doen met mobiel internet, antwoordde een van Mozillas vice-presidents op zijn weblog: "We plan to rock it!" Mike Schroepfer vervolgde met een korte uiteenzetting van de plannen.

Bladwijzers, geschiedenis, uitbreidingen en andere mogelijkheden die we kennen van de Firefox-browser zullen binnenkort ook op mobiele telefoons werken. Dat verklaarde een topman van Mozilla eerder deze week.

Mozilla browsers zijn al beschikbaar voor de Nokia N800. Daarnaast biedt Mozilla Minimo, een mini Firefox browser die kan worden gebruikt door bezitters van enkele smartphones die draaien op Windows Mobile. Bij geen van deze oplossingen is het echter mogelijk om bladwijzers, geschiedenis, uitbreidingen en andere Firefox-diensten op een mobiele telefoon goed te laten werken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond